Lahti Energia mukana levittämässä sähköautojen latausverkkoa Eurooppaan

Pirjo Kamppila

Lahti Energian osakkuusyhtiö Virta on solminut mittavan sopimuksen Euroopan suurimman energiayhtiön E:ONin kanssa.

Virta toimittaa latauspisteiden hallintaan tarvittavan teknologian E:ONin latausverkostoon, joka kattaa kymmeniä tuhansia latauspisteitä ympäri Eurooppaa.

E:ON ja Virta aikovat rakentaa tuhansia uusia latausasemia Unkariin, Italiaan, Tanskaan, Saksaan ja Norjaan tämän vuoden loppuun mennessä.

E:ONilla on jo Virran teknologialla toimivia latausasemia Ruotsissa, Tsekissä, Slovakiassa, Isossa-Britanniassa sekä Romaniassa. E:ONin tavoitteena on rakentaa 60 000 latauspistettä ympäri Eurooppaa vuoteen 2020 mennessä.

Virta on saanut palkintoja

Virta on erikoistunut sähköautojen älykkääseen latausteknologiaan. Lahti Energia on Virran toiseksi suurin omistaja noin neljänneksen omistusosuudella.

Virta (Liikennevirta oy) on perustettu vuonna 2013. Sen perustajina on 18 kunnallista energiayhtiötä, ja se palvelee noin 200 latausverkostoa yli 16 maassa. Sähköyhtiöt myyvät palvelua omilla nimillään.

Lahden seudulla Virran latauspisteitä on muun muassa Sibeliustalon ja Iskun pysäköintipaikoilla, urheilukeskuksessa ja Kauppakadulla Lahti Energian toimitalon edessä.

Virta on saanut viime aikoina kansainvälistä huomiota. Syyskuussa Virta palkittiin maailman parhaana energia-alan tuotebrändinä vuotuisessa CHARGE Energy Branding -kilpailussa. Lokakuun alussa yhtiö sai palkinnon konsulttiyhtiö Frost & Sullivanilta. Perusteluissa mainittiin Virran älykkäiden palveluiden merkittävä vaikutus sähköisen liikenteen kehitykseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.