Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vuoden maakunnallisen yrittäjän tunnustus Total Secin kolmikolle - lahtelaisyritys palvelee Helsingistä Muonioon

”Kasvetaan, kun tehdään työ hyvin.” Pian Suomi ei enää riitä: Total Sec alkaa kansainvälistyä.

Päijät-Hämeen maakunnallisen yrittäjän palkinto tuli tällä kertaa Lahteen.

Turva-alan yritys Total Secin yrittäjäkolmikko Hannu Vappula (CEO, toimitusjohtaja), Miko Linnavirta (CMO, markkinointijohtaja) ja Santeri Pohjola (COO, operatiivinen johtaja) saivat palkintonsa Päijät-Hämeen yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana Lahden Sibeliustalolla.

Kaikki ovat vahvoja miehiä. Ei tarvitse kysellä, paljonko penkistä nousee. Heti näkee, että treenisalilla käydään ja työnkuvaan kuuluu muutakin kuin konttorihommia.

Kolmikko tietää, mitä on järjestyksenpito ravintolan ovella. Siitä yritys sai alkunsa.

– Teen ovella noin 150 vuoroa vuodessa. Tätä on takana 24 vuotta, enkä oikein osaa olla poiskaan. Uusia ihmisiä tulee alalle. Heille voi antaa esimerkkiä omalla tekemisellä, Santeri Pohjola sanoo.

– Tykkään olla ihmisten kanssa tekemässä asiakaspalvelua, lisää Hannu Vappula.

Työn kautta tuttuja

Näissä asiakaspalvelun perustöissä Vappula tutustui Linnavirtaan, jolla on taustaa muun muassa rauhanturvaamisesta Balkanilla. Vuodesta 2004 lähtien he ovat pyörittäneet yhdessä Total Seciä.

Pohjola tuli töihin, eteni esimiesasemaan ja kutsuttiin 2010-luvun alussa osaomistajaksi. Samoihin aikoihin perustetun sisaryritys Total MH:n osakasluettelo vahvistui Jari Fyhrillä ja Joni Qvintuksella, kahdella Total Secin avainhenkilöllä. Siitä lähtien tämä viiden hengen yrittäjätiiimi on määrätietoisesti kasvattanut turvallisuuspalvelua nykyiselle tasolle.

Alkutaipaleella soiteltiin ravitsemisliikkeisiin, tapahtumajärjestäjille ja muille mahdollisille asiakkaille. Puhelujen suunta on viime vuosina kääntynyt. Total Secille tarjotaan töitä.

– Hyvä kello kuuluu pitkään. Viimeiseen kymmeneen vuoteen meidän ei ole tarvinnut juuri markkinoida eikä tehdä tarjouksia. Olemme ylpeitä pitkäaikaisista asiakassuhteista, mistä on kiittäminen hyvää henkilöstöä, Linnavirta sanoo.

– Kun on jotain sovittu, se pidetään ja tehdään. Tämä pätee asiakkaisiin ja myös lupaviranomaisiin päin, Pohjola lisää.

Total Sec ei osta markkinaosuuksia, vaan haluaa kasvaa tekemällä työnsä hyvin. Se tuntuu onnistuvan.

Tänä vuonna liikevaihto kasvaa Total MH:n kanssa yli kolmeen miljoonaan euroon. Liiketoiminnan taloudellinen tulos on ollut viime vuodet plussalla.

Turva-alalla toimii Suomessa kolme suurta kansainvälistä yritystä. Total Sec kuuluu noin kymmenen yrityksen ”kakkosryhmään”, jossa liikevaihdot ovat 2–10 miljoonaa euroa.

– Emme ole halvin, mutta emme kalleinkaan. Alalla on kilpailua, mutta laadukkaasti toteutetuille palveluille on kysyntää, yrittäjät tietävät.

Yritys on tottunut luottamaan omiin voimiinsa.

– Emme ole tähän asti hakeneet yritystukia, mutta nyt meille on myönnetty ely-keskuksesta avustusta kansainvälistymiseen, Hannu Vappula kertoo.

Viikonloppu voi kestää seitsemän päivää

Pääpaikka on Askon alueella Lahdessa.

Entisellä liesitehtaalla toimivat Total Secin konttori ja verkkokauppa sekä kivijalassa myymälä.

Puolustusvoimat, useat viranomaiset ja oppilaitokset käyttävät Total Secin kehittämiä turvallisuusvarusteita. Ne ovat saaneet jalansijaa myös ulkomailla.

Palvelujen kirjo kattaa monet eri turvatehtävät isoista yleisötapahtumista yksityistilaisuuksiin – ravintoloiden ovivalvonnasta yritysvartiointiin.

– Toimialue kattaa Suomen Helsingistä Muonioon, Hannu Vappula täsmentää.

– Pohjoisessa on kevättalvella ”viikonloppu seitsemänä päivänä viikossa”, kuvaa Santeri Pohjola, jonka vastuulla on toiminta Pohjois-Suomessa.

Tapahtuma-asiakkaiden nimiä ei rummuteta, mutta viime kesänäkin Total Sec turvasi useita tapahtumia, joista suurimmissa oli kymmeniätuhansia kävijöitä.

Kaikkina vuodenaikoina yritys turvaa ravintoloita, messuja, urheilutapahtumia ja kulttuuritapahtumia.

Vaatimukset tiukkenevat

Koulutus on oleellinen osa Total Secin työtä. Tarjolla on oppia esimerkiksi tulityön, ensiavun tai hygienian taitojen osoittamiseksi, mutta keskeistä on turva-alan koulutus.

Vappulan johdolla yritys kouluttaa noin 300 järjestyksenvalvojaa vuodessa.

– Keskeinen viesti kurssilaisille on asiakaspalvelun ymmärtäminen. Vaatimukset ovat tiukentuneet. Uuden lain mukaan järjestyksenvalvojan koulutukseen vaaditaan 40 tunnin koulutus aiemman 32 tunnin sijasta.

Iskut massatapahtumiin ulkomailla ovat terästäneet valvontaa meilläkin.

– Etukäteissuunnittelu teettää entistä enemmän työtä. On tullut ajoesteitä, kameravalvontaa.

Maailman muuttuessa tapahtumakävijät suhtautuvat turvatarkastuksiin entistä myönteisemmin.

– Moni jopa sanoo, ettei portilla tutkittu tarpeeksi.

Nuorison raitistuessa aiempaa useampi tapahtuma on mainoslauseen kuvaamaa ”hyvän tuulen festari”, jolloin myös kaverista pidetään huolta.

Tapahtumien pituudet ja väkimäärät vaihtelevat, joten vertailu on hankalaa. Julkisuudessa kesällä liikkuneiden tietojen mukaan Seinäjoen Tangomarkkinoiden ja Provinssirockin yhteydessä on ollut eniten poliisikeikkoja.

Monet suurtapahtumat hyvin tunteva asiantuntija on havainnut yhden mielenkiintoisen seikan.

– Mitä metallimpaa musiikkia, sitä rauhallisempaa on meno, Vappula vertaa.