Ahtialan peruskoulun rehtorin toimintaa selvitetään – pidätetty virantoimituksesta

Saara Larkio

Lahden Ahtialan peruskoulun rehtorin Ari Anttilan toimintaa selvitetään ja hänet on pidätetty virantoimituksesta.

Ari Anttilaa on kuultu ja asiasta on käynnistetty poliisitutkinta. Anttilaa epäillään mahdollisista taloudellisista väärinkäytöksistä koskien esimerkiksi luottokortin käyttöä.

–  Tässä vaiheessa voin kertoa sen verran, että mistään suurista summista ei ole kyse, kertoo rikoskomisario Gunnar Golnick Hämeen poliisista.

Golnickin mukaan Anttilalla ei ole rikosrekisteriä, eikä häntä ole aiemmin epäilty taloudellisista väärinkäytöksistä. Golnick arvioi, että tutkinnassa menee arviolta viikko tai kaksi.

Anttila on vapautettu tehtävistään asioiden selvitystyön ajan, torstaista eteenpäin. Ahtialan peruskoulun rehtorin tehtäviä hoitaa toistaiseksi Ahtialan koulun apulaisrehtori Timo Laine.

ei tavoittanut Ari Anttilaa kommentoimaan asiaa.

Asia ollut kaupungilla selvityksessä jo jonkin aikaa

Lahden kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen kertoo, että selvitystyötä Anttilan toimista on tehty kaupungilla jo jonkin aikaa.

–  Asia on keskeneräinen, enkä siksi voi tiedottaa tästä enempää. Virasta pidättäminen perustuu viranhaltijalakiin. Lain tarkoitus on taata se, että julkisissa organisaatioissa asiat tehdään säädösten mukaan, Kilponen sanoo.

Kilponen ei muista, että Lahden lähihistoriassa olisi pidätetty rehtoria virasta vastaavasta syystä.

Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtajan Anneli Viinikan (sd.) mukaan sivistyslautakunnalle ei ole annettu sen enempää tietoa kuin mitä Lahden kaupungin lähettämässä tiedotteessa luki.

Sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Sari Niinistö (kok.) kertoo, että sivistyslautakunta sai tiedon Ari Anttilaan kohdistuvista epäilyistä noin viikkoa aikaisemmin. Niinistön mukaan lautakunnalle kerrottiin, että tällainen tiedote on tulossa ja tilanne on selvittelyssä, mutta sen tarkempaa tietoa poliisitutkintaan johtaneista tapahtumista tai syistä ei sivistyslautakunnallakaan ole.

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen ei halua tässä vaiheessa kommentoida asiaa tiedotteen sisältöä enempää.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut