Vartiointialan lakko alkaa keskiviikkona, miten käy ravintoloiden järjestyksenvalvonnan?

Lahtelaisen Total Secin toimitusjohtaja Hannu Vappula kertoo, että ravintoloiden ovimiehitys toimii lakon aikana normaalisti. Katja Luoma

Saara Larkio

Vartiointialan sovittelu päättyi tuloksettomana maanantaina, kun palkankorotusten kohdentamisesta ei päästy yksimielisyyteen. Vartiointialan työehtosopimusneuvotteluja on käyty viime keväästä asti PAMin ja Palvelualojen työnantajat Paltan kesken.

Vartiointialan kolmen päivän lakko alkaa keskiviikkona ja päättyy perjantaina 26. lokakuuta vuorokauden vaihtuessa. Esimerkiksi Hämeenmaalla työskentelee useamman yrityksen kautta kymmeniä vartijoita, mutta osuuskaupan turvallisuusasiantuntijan Valtteri Tohkan mukaan syytä huoleen ei ole.

– Olemme kouluttaneet jo useamman vuoden omaa henkilökuntaamme toimimaan erilaisissa poikkeustilanteissa. Oli sitten kyse tulipalosta, vesivahingosta tai henkilön aggressiivisesta käytöksestä, henkilökuntamme osaa reagoida. Ja ovathan myös viranomaiset käytössämme tarpeen vaatiessa, Tohka kertoo.

Myöskään lahtelaisravintoloiden ovet eivät jää järjestyksenvalvojaa vaille. Useiden lahtelaisravintoloiden ovivalvonnasta huolehtivan Total Secin toimitusjohtaja Hannu Vappula kertoo, että ovivalvonta jää lakon ulkopuolelle. Vappulan tietojen mukaan useimmat ravintoloiden ovilla työskentelevät järjestyksenvalvojat eivät edes kuulu ammattiliittoon.

Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vuoden maakunnallisen yrittäjän tunnustus Total Secin kolmikolle - lahtelaisyritys palvelee Helsingistä Muonioon
    13.10.2018 20:00
  2. Ravintolapomo kehuu alkoholiviranomaisten täyskäännöstä: yltiöpäisestä vavonnasta päästy eroon
    31.7.2018 5:00

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut