Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Hyvinvointiyhtymä: Suojaintarvikkeita on Päijät-Hämeessä varastossa noin kuukaudeksi

Koronapandemian potilaiden hoitamiseen tarvittavista suojaintarvikkeista on yhä pulaa, kerrotaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä. Taustalla on kova maailmanlaajuinen kysyntä.

Hyvinvointiyhtymä hankkii suojaintarvikkeita potilaiden hoitamiseen, henkilöstön ja asiakkaiden suojaamiseen sekä varautuakseen pandemian laajenemiseen.

Koti- ja asumispalveluissa sekä perhe- ja sosiaalihuollon palveluissa on käytössä kankaisia kasvomaskeja, koska kertakäyttöisiä maskeja ei ole saatavilla riittävästi. Osa kankaisista suojamaskeista on jo käytössä, mutta osa on saapumatta ja jakamatta käyttöön.

Tällä hetkellä suojaintarvikkeita on hyvinvointiyhtymän mukaan noin neljäksi viikoksi. Varaston riittävyys riippuu taudin etenemisestä ja toisaalta viiveestä toimituksissa.

Kausalalainen Plastmode kehitti 3D-tulostetun hengityssuojaimen, johon se odottaa myyntilupaa – "Helpottaisi varsinkin pienten hoitolaitosten tilannetta"

Yhtymän tiedotteessa huomautetaan, että supistetussa muodossa nyt toimivan leikkaustoiminnan ja hammashuollon palauttaminen kohti normaalia on riippuvainen tarvikkeiden saatavuuden parantumisesta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä hankkii tarvikkeita kilpailutusten perusteella valikoituneilta sopimustoimittajilta. Lisäksi niitä hankitaan yhteistyössä muiden sairaanhoitopiirien kanssa.

Tarvikkeita saadaan myös Huoltovarmuuskeskuksesta. Sieltä tulevat määrät kattavat kuitenkin vain pienen osan hyvinvointiyhtymän tarpeista.

Näin Huoltovarmuuskeskuksen maskijupakka eteni – keskus ehti tehdä kohukaupat juuri ennen apujoukkojen saapumista