Lahden Kariniemen porrashanke tuodaan päätettäväksi, kuntoportaiden tieltä kaadettaisiin 25 puuta

2,5 metrin levyinen portaikko on tarkoitus rakentaa niin, että maisemallisesti arvokkaat puut ja isot kivilohkareet säästetään.

Kuntoportaiden reitti kulkisi mutkitellen Kariniemenmäen rinteessä. Vili Uuskallio

Vili Uusikallio

Lahden Kariniemenmäen rinteen kuntoportaita koskeva suunnitelma etenee päätettäväksi Lahdessa.

Tekniselle ja ympäristölautakunnalle tiistaina esiteltävän rakennussuunnitelman mukaan portaikko lähtisi satamaraitin varresta ja kulkisi mutkitellen 120 metrin matkan Lanu-puistoon Hellä Kivi -veistokselle.

Portaikko palvelisi kuntoilijoita, matkailijoita ja muita puiston käyttäjiä.

Portaiden leveys on suunnitelman mukaan 2,5 metriä. Askelmat ovat tummanruskeaa, painekyllästettyä puuta ja kaiteet ruskeansävyistä metallia. Askelmia on 180 ja korkeuseroa on 25 metriä.

Portaiden tasanteille sijoitetaan penkkejä ja yläpäähän näköalatasanne.

Portaat on tarkoitus rakentaa niin, että maisemallisesti arvokkaat puut ja isot kivilohkareet säästetään. Portaiden tieltä poistettaisiin 25 puuta, joista suurin osa on pieniä tai huonokuntoisia. Kaadettavien puiden tilalle istutettaisiin uusia rinteen suurimpiin puuttomiin aukkoihin.

Portaikon suunnittelu sai alkunsa kristillisdemokraattien tekemästä valtuustoaloitteesta. Portaiden paikasta on käyty kriittistä keskustelua.

Pro Puu -yhdistys, Kariniemi-seura sekä Karirannankujan asukkaat vastustavat nyt päätettäväksi tulevaa suunnitelmaa, koska pitävät sitä raskaana ja aggressiivisena. Yhdistykset ja asukkaat ovat ehdottaneet, että portaiden lähtöpaikka sijoitettaisiin Satamaradanpolun ja Pikku-Vesijärven puiston kulmaan.

Kuntoportaiden toteutus lykkääntyy Lahdessa – "Vastustus oli niin kova"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.