Lahden kaupunki soittaa kaikille yli 80-vuotiaille lahtelaisille – puheluilla selvitetään avuntarve poikkeusoloissa

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahden kaupungin työntekijät soittavat kaikille yli 80-vuotiaille lahtelaisille, jotka eivät ole säännöllisten sosiaali- ja terveyspalvelujen piirissä.

Puheluiden avulla halutaan varmistaa arjen sujuminen ja turvallisuus myös poikkeusoloissa, Lahden kaupunki tiedottaa.

Kaupunki aloitti soittopalvelun tiistaina 14. huhtikuuta. Puheluissa kartoitetaan arjessa selviytymistä, kuten sitä onko ikäihmisillä läheisiä tai tuttavia, jotka voivat auttaa kauppa-asioinnissa.

Tarvittaessa ohjataan ottamaan yhteys Lahden asiointiapuun tai välitetään yhteydenottopyyntö ikääntyneitä palvelevaan hyvinvointiyhtymän asiakasohjaus Siiriin. Myös seurakunnan työntekijälle voidaan lähettää yhteydenottopyyntö, jos toiveena on esimerkiksi keskusteluavun saaminen.

Poikkeusaikoina töitä jaetaan uusiksi Päijät-Hämeessä: koulunkäyntiavustajiakin valjastettu asiointiapuun

Ensimmäisen päivän aikana tavoitettiin 140 ikäihmistä. Heistä 27 ohjattiin asiointiapuun, 15 henkilön osalta välitettiin yhteydenottopyyntö Siiriin ja kolmelta yhteydenottopyyntö seurakunnalle.

Soittopalveluun on siirretty työntekijöitä kaupungin muista tehtävistä. Tehtävää tarjottiin niille työntekijöille, joiden työtehtävät ovat koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa oleellisesti vähentyneet tai loppuneet.

Soittopalveluun rekrytoitiin kaksi esimiestä varhaiskasvatuksesta ja 31 soittajaa: 16 varhaiskasvatuksesta ja 15 kirjastosta. Soittopalvelu on suunniteltu ajalle 14.4.–13.5. Palvelua jatketaan tarvittaessa niin kauan kunnes kaikille yli 80-vuotiaille on soitettu.

Lahdessa yli 80-vuotiaita on noin 7100.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä järjestää asiointiapua iäkkäille, jotka eivät voi itse asioida kaupoissa tai apteekeissa

Heinola tarjoaa apua arkeen, Hartola organisoi vapaaehtoisten tukiringin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut