Lahti hakee valtiolta määrärahaa yksinyrittäjien tukeen – kaupungin osuus laskennallisesti yli neljä miljoonaa euroa

Ladecin neuvontapalveluiden kysyntä on noin kolminkertaistunut koronakriisin myötä. Pirjo Kamppila

Sohvi Auvinen

Lahden kaupunginhallitus päätti tiistaina ylimääräisessä kokouksessaan hakea työ- ja elinkeinoministeriöstä määrärahan yksinyrittäjätukeen.

Lahti varautuu tuhansiin yksinyrittäjien tukihakemuksiin – Ladecin viesti: oma henkilöstö ei tule riittämään hakemusten käsittelyyn

Lahden osuus tuesta on laskennallisesti 4,66 miljoonaa euroa, kertoo Lahden kaupunki. Kokonaisuudessa valtio on varannut yksinyrittäjätukeen 250 miljoonaa euroa. Tuen on tarkoitus auttaa yksinyrittäjiä selviytymään koronavirusepidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta.

Lahdessa on yli 3 700 yksinyrittäjää. Tuki maksetaan 2 000 euron kertakorvauksena kaikille, keille sitä myönnetään.

Yksinyrittäjille tukea jaossa Lahdessa ensi vaiheessa noin 1,9 miljoonaa euroa

Haku yksinyrittäjätuelle pyritään avaamaan mahdollisimman pian, ja Lahden kaupunki ja Lahden seudun kehitysyhtiö Ladec valmistelevat parhaillaan haun käytännön järjestelyjä. Tuki on harkinnanvarainen ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Tukea voidaan hakemusten perusteella myöntää yritystoiminnasta 16.3.–31.8.2020 aiheutuviin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Tukea voivat hakea kaikki yksinyrittäjät, joiden taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi. Yrittäjällä on kuitenkin oltava edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Koronakriisi voi olla myös mahdollisuus – lahtelainen kauneusalan yritys sai enimmäistuen virtuaaliselle meikkikoululle

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan päätoimista yrittäjää, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Yrittäjän tulee toimia Suomessa ja olla YEL-rekisterissä tai hänen tulee pystyä esittämään vähintään 20 000 euron vuosittainen yrittäjätulo tai laskutus.

Yksinyrittäjätuki ja työttömyysturva eivät vaikuta toisiinsa. Yrittäjä voi hakea sekä yksinyrittäjätukea että työttömyysturvaa.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut