Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Korkeasaari on saanut uuden asukkaan - tältä näyttää pikkuruinen pannukakkukilpikonnan poikanen

Korkeasaari sai uuden, pikkuruisen asukkaan, kun pannukakkukilpikonnan poikanen kuoriutui onnistuneen haudonnan seurauksena.

Kyseessä on ensimmäinen Korkeasaaressa kuoriutunut pannukakkukilpikonnan poikanen.

Pehmeäkuorinen kilpikonna painoi aluksi vain 18 grammaa ja oli vielä rutussa munassa kasvettuaan, Korkeasaaresta kerrotaan. Nyt muutaman viikon ikäisenä poikanen on oiennut ja kuoren pituus on viisi senttiä. Aikuiset pannukakkukilpikonnat ovat noin 15 sentin mittaisia.

Luonnossa pannukakkukilpikonnien munat hautuvat hiekassa. Korkeasaaressakin emo oli muninut munan hiekkaan, josta eläintenhoitaja löysi sen. Muna kuitenkin haudottiin hautomakoneessa, sillä Hämärätalon olosuhteet eivät ole aiemmin riittäneet kilpikonnien kuoriutumiseen.

Pannukakkukilpikonna on uhanalainen laji. Se elää Afrikassa Kenian ja Tansanian kivisillä kukkuloilla. Nimensä laji on saanut erityisen litteästä kilvestään, joka on niin ohut ja joustava, ettei siitä ole suojaksi. Pannukakkukilpikonna mahtuu litteine kilpineen piiloutumaan kapeaan kivenkoloon tai kallionhalkeamaan.

Korkeasaaren aikuiset pannukakkukilpikonnat on takavarikoitu Brysselin lentokentältä. Lasti oli lähtöisin Tansaniasta, missä kilpikonnat oli pyydystetty luonnosta. Korkeasaaren mukaan kilpikonnat sijoitettiin eläintarhoihin, koska niiden tarkasta esiintymisalueesta ja reviireistä ei ollut tietoa.

Lajia pyritään lisäännyttämään eläintarhoissa. Omalaatuisuutensa ja pienen kokonsa vuoksi lajille on kysyntää lemmikkimarkkinoilla ja siksi se on myös vaarassa hävitä luonnosta.