Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Miltei kaikki ehdolla olleet ministerit nappaamassa valtuustopaikan

Kello 23.30:een mennessä laskettujen äänten perusteella näyttää siltä, että lähes kaikki kuntavaaleissa ehdolla olevat ministerit ovat menossa valtuustoihin.

Keskustan listoilla olivat ehdolla perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula Hollolassa sekä tuleva perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko Turussa. Rehula oli varmistanut paikkansa, kun Hollolan laskenta valmistui. Hän oli puolueensa ääniharava paikkakunnalla. Saarikko oli Turun suosituin keskustalainen ehdokas, kun kunnan äänistä oli laskettu yli 90 prosenttia.

Keskustalainen maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen oli jäämässä Helsingissä varasijalle, kun äänistä oli laskettu liki 94 prosenttia.

Kokoomuksen ministereistä ehdolla olivat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen Forssassa, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen Espoossa sekä valtiovarainministeri Petteri Orpo Turussa.

Mykkänen oli Espoossa vertailuluvun perusteella suosituin ehdokas puoli kahdentoista aikaan, Orpo oli vertailuluvun ykkönen Turussa samaan aikaan. Grahn-Laasosen valtuustopaikka oli yhdentoista jälkeen illalla varma, koska Forssan ääntenlaskenta oli valmistunut kokonaan.

Perussuomalaisten listoilta mukana olivat Jussi Niinistö Helsingissä, Jari Lindström Kouvolassa ja Timo Soini Espoossa. Soini oli loppuiltaan mennessä kerännyt Espoon perussuomalaisista eniten ääniä, myös Lindström oli kuntansa suosituin perussuomalainen.

Niinistö oli jäämässä Helsingissä selvästi puoluetovereidensa Jussi Halla-Ahon ja Sampo Terhon keräämästä äänisaaliista. Espoon ja Helsingin laskenta oli ennen puoltayötä kesken, mutta Niinistö ja Soini olivat menossa valtuustoon. Lindströmin valtuustopaikka on varma, koska Kouvolan tulos on valmis.