Adoptiomahdollisuudet Thaimaasta paranevat, Pelastakaa Lapset etsii uusia perheitä

Pelastakaa Lapset -järjestö kertoo, että Thaimaasta adoptointeja voi lisätä uuden yhteistyökumppanin ansiosta. Kuvituskuvaa. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

STT

Pelastakaa Lapset etsii uusia adoptioperheitä erityisesti Thaimaasta ja Filippiineiltä adoptoitaville pienille lapsille. Järjestö kertoo, että adoptioiden määrää on mahdollista lisätä thaimaalaisen uuden paikallisen yhteistyökumppanin vuoksi. Suomesta ei jätetä niin monia adoptiohakemuksia kuin olisi mahdollista.

– Vapaita hakemuspaikkoja on tällä hetkellä runsaasti, joten pulaa hakijoista on, sanoo Pelastakaa Lapset -järjestön kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö Irene Pärssinen-Hentula.

Thaimaa ja Filippiinit edellyttävät, että adoptiohakijat ovat naimisissa, eri sukupuolta ja alle 50-vuotiaita. Ikärajoissa on joitain maakohtaisia vaihteluita, mutta ne ovat aina alle 50 vuotta. Thaimaasta voi tietyin edellytyksin adoptoida myös yksinhakija.

Pärssinen-Hentula arvioi, että adoptioperheiden vähyyteen vaikuttaa muun muassa, että perheellistyminen on muutoinkin hitaampaa kuin aikaisemmin.

Suomeen adoptoitiin Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 noin 120 lasta ulkomailta. Ulkomaisten adoptioiden määrä väheni selvästi vuodesta 2014.

Eniten Suomeen adoptoitiin lapsia Etelä-Afrikasta, Kiinasta ja Thaimaasta.

Pelastakaa Lapset ry:n lisäksi kansainvälisiä adoptioita hoitaa Interpedia. Helsingin kaupungin adoptiopalvelu ei ota enää uusia asiakkaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.