Poliisi tehostaa Uudenmaan rajojen valvontaa pääsiäisenä

Poliisi valvoo pääsiäisenä tehostetusti Uudenmaan rajalla. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Pääsiäinen on perinteisesti ollut juhlapyhä, jolloin monet lähtevät pitkille vapaille kohti pohjoista. Koronavirusepidemian vuoksi suomalaisia on kehotettu pysymään kotona ja lisäksi Uudenmaan maakunta on eristetty muusta Suomesta.

Poliisi kertoo tehostavansa Uudenmaan rajojen valvontaa pääsiäisenä. Poliisi valvoo liikennettä noin 40 tarkastuspisteellä ja liikkuvalla valvonnalla. Lisäksi junaliikennettä valvotaan.

Maakuntarajan saa ylittää liikkumisrajoitusten aikana vain välttämättömästä syystä. Vapaa-ajan matkustaminen ei ole välttämätön syy matkustaa Uudenmaan rajan yli, poliisi painottaa.

Lentoyhtiö Finnair tiedotti 16. maaliskuuta, että se lentää kotimaassa Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun ja Rovaniemelle. Lisäksi pääsiäisen ympärille oli tuolloin suunnitteilla lentoja kolmeen Pohjois-Suomen kohteeseen, Ivaloon, Kittilään ja Kuusamoon.

– Finnair ei ole lentämässä näitä lentoja pohjoisen kolmeen kohteeseen. Tällä hetkellä lennämme pohjoisessa vain Ouluun ja Rovaniemelle, Finnairin viestintäpäällikkö Manti Väätäinen-Pereira kertoo.

Lisäksi Finnair lentää kotimaassa yhä Maarianhaminaan ja Kuopioon.

Lentojen ohella myös VR:n junat ovat täyttyneet pääsiäisen tienoilla lomailijoista. Nyt tilanne on toinen.

– Pääsiäiseltä ei ole peruttu junavuoroja, vaan junat kulkevat normaalisti yöjunia lukuun ottamatta, kertoo Julia Stolp VR:n viestinnästä.

Stolpin mukaan VR supistaa junaliikennettä suunnitellusti pääsiäisen jälkeen. Koronavirusepidemian aikana matkamäärät ovat kaukoliikenteessä pudonneet 90 prosenttia kaikilla reiteillä.

Autoliitto ei tänä vuonna järjestä pääsiäisen perinteistä Operaatio Pajunkissaa. Operaatiossa vapaaehtoiset tiepalveluhenkilöt ovat olleet tehostetussa valmiudessa pääsiäispyhien ajan.

Autoliitto ennakoi, että tulevana pääsiäisenä on rajoitusten vuoksi hyvin vähän liikennettä ja siten myös vähän apua tarvitsevia.

Operaatio Pajunkissa on järjestetty jo 50 kertaa, ja nyt on ensimmäinen kerta, kun se jää välistä.

Poliisit valvovat Uudenmaan rajaa jopa 16 tunnin vuoroissa, eläkkeelle jääneitä poliiseja palkattu ainakin Hämeessä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 2. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – sammutustyöt jatkuvat yön yli
 3. Päijät-Hämeen tyly linja: Omaishoidon tukea vaikea saada ja vapaat jäävät usein pitämättä – sosiaaliasiamies huolissaan jaksamisesta
 4. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 5. 27.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä vakaa, sairaalahoidossa ei yhtään koronapotilasta
 6. Kunta-alalle saatiin neuvottelutulos uusista työehdoista
 7. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 8. Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi roimasti Päijät-Hämeessä - Lahdessa korkein työttömyysaste
 9. "Tämä on oikea tapa lopettaa kouluvuosi" – lauluyhtye Club for Five pyysi lahtelaisopettajan mukaan Suvivirteen
 10. Lahden keskustan tuntumassa on liikkunut viime päivinä useita hirviä – "Kun vasat lähtevät emon luota, ne poukkoilevat ympäriinsä"
 11. Kesän asfalttiurakka käynnistyi Heinolassa
 12. Lahti Soccer pelataan kesäkuussa, myös Masto Cupin aikataulu edelleen voimassa
 13. Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 14. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 15. Lahtelainen Kino Iiris aloittaa näytökset tarkkoja koronarajoituksia noudattaen - enintään 19 katsojaa saliin kerralla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.