Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Järvien vedenpinnat ajankohtaan nähden ylhäällä Hämeessä, samoin pohjaveden tasot

Vesitilanne Hämeessä on ajankohtaan nähden poikkeuksellinen, kerrotaan Hämeen ely-keskuksesta. Vaikka järvien vedenkorkeudet ovat laskussa, ovat ne kuitenkin pysyneet pääosin korkealla ajankohtaan nähden.

Suuret muutokset vedenkorkeuksissa eivät ely-keskuksen mukaan ole lähiviikkoina todennäköisiä. Tavallisesti järvien vedenpinnat nousevat huhtikuussa voimakkaasti, mutta tänä vuonna vedenkorkeudet ovat olleet valmiiksi erittäin korkealla.

Pohjavedenpinnat ovat Hämeessä nousseet syksystä lähtien ja pohjavesivarastot ovat täyttyneet hyvin. Pohjavedet ovat tällä hetkellä paikoin jopa ajankohdan maksimitasojen yläpuolella.

Useimpien järvien vedenpinnat ovat Kymijoen vesistöalueella huomattavasti ajankohdan keskimääräistä tasoa ylempänä. Viime päivinä vedenpinnat ovat monin paikoin hiukan laskeneet, mutta huhtikuun aikana on odotettavissa nousua, kun alueen vähäiset lumet sulavat.

Päijänteen vedenkorkeus on noin 75 senttiä ajankohdan keskiarvotasoa ylempänä ja hitaassa laskussa. Asikkalan Kalkkisen juoksutus ja Kymijoen virtaama ovat erittäin suuria.

Ellei lähiviikkojen ja -kuukausien sää ole hyvin poikkeuksellinen, voidaan Kalkkisen juoksutusta ely-keskuksen mukaan vähitellen pienentää. Samalla myös Kymijoen virtaama pienenee.

Hartolan Jääsjärven vedenkorkeus on 48, Heinolan Ala-Rievelin 41, Heinolan Ruotsalaisen 37, Lahden Vesijärven 10 ja Padasjoen Vesijaon 25 senttiä ajankohdan keskiarvoa ylempänä.