Onko nurkissasi vähälle käytölle jäänyt ompelukone tai vaikkapa teltta? Asikkalassa kerätään lahjoituksia kirjaston tavaralainaamoon

Tavaralainaamoon voi lahjoittaa vaikkapa teltan. Samuli Ikäheimo

Anne Honkanen

Asikkalan kirjaston tavaralainaamon valikoimaa laajennetaan. Kirjastolta on voinut lainata esimerkiksi urheiluvälineitä, mutta jatkossa lainaamon valikoimaa halutaan laajentaa. Tavarat hankitaan asukkailta saatavin lahjoituksin.

– Olemme keränneet asukkailta tietoa, mitä tavaroita he haluaisivat kirjastosta lainata ja sen perusteella keräämme nyt lahjoituksia, hankkeen projektipäällikkö Kaisa Tuominen kertoo tiedotteessa.

Tuomisen mukaan asukkaita on osallistettu lainaamon suunnitteluun, ja kirjasto on noussut heidän keskuudessaan suosituimmaksi tavaksi toteuttaa tavaroiden lainausta.

Tavaralainaamon käyttöön kerätään ehjiä ja toimivia tuotteita. Toivottuja tuotteita ovat esimerkiksi: ompelukone ja saumuri, tekstiili- tai höyrypesuri, akkuporakone ja tasohiomakone, rinkka, teltta, trangia sekä vedenkestävä matkaradio, lämpökamera, kosteusmittauslaite, lasten matkasänky, ahkio ja lautapelit, erilaiset soittimet, kuten kantele, kitara ja viulu, kasvikuivuri, wokpannu sekä aikuisten ja lasten metsäsukset.

Tavaralahjoituksia kerätään 15. toukokuuta saakka. Tavoitteena on saada tavaralainaamon ovet auki kesäkuussa, mutta ajankohta varmistuu vasta, kun hallitus antaa kirjastoille luvan jatkaa lähilainaustoimintaansa. Tavaroita voi lainata kirjastokortilla.

Keräyskampanja toteutetaan hakemalla tuotteet asukkaiden luota. Halukkaat lahjoittajat voivat olla yhteydessä projektipäällikköön (044-708 5113, kaisa.tuominen@lab.fi.)

–Koronavirustilanteen vuoksi päädyimme hakemaan tuotteet lahjoittajan kanssa sovitusta paikasta. Lahjoitukset voi esimerkiksi jättää paketoituina postilaatikon luo tai tien viereen, josta ne haetaan sovittuna ajankohtana, Tuominen sanoo.

Tavaralainaamo on osa LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston Maallemuuttajat 2030 -hanketta.

Kirjastokortilla voi katsoa elokuvia ilmaiseksi suoratoistopalvelussa – katso kirjastonhoitajan tärpit

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vesivehmaan lentokentän käyttöönotosta tuli kuluneeksi 80 vuotta – pyöreitä aiotaan juhlia yleisötapahtumalla elokuussa tai ensi kesänä
 2. Lahtelainen Assi Jokivirta jätti kampaajan työnsä ja lähti tavoittelemaan unelmiaan: nyt hän auttaa ihmisiä rentoutumaan
 3. Lahti saa valtiolta lähes 30 miljoonan euron tukipotin, mutta saajan aplodit ovat vaimeat – "Tämä on laastari, ei lääke"
 4. Suomi siirtyi mäkihypyssä vihdoin nykyaikaan – ensimmäinen naisten maajoukkue koottiin
 5. Korona voi nakertaa nuorten palkkoja jopa vuosien ajan – tuleeko kolmikymppisistä 2020-luvun häviäjiä?
 6. "Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua
 7. Kolme valtuutettua ratkaisi Sysmän uuden koulun sijainnin – eri mieltä oleminen ei ole aina helppoa
 8. Kysely: Ammatillisen koulutuksen järjestäjät tyytyväisiä hallituksen koronatoimiin – "Rajoitukset on toteutettu hyvin ja määrätietoisesti"
 9. Pääkirjoitus: Lahden kasvutavoitteista realistisia
 10. Chiméne Bavardin Esalainen: Vuosien pohdiskelu päättyi koronakeväänä – topakka Tyyne teki meistä jälleen koirallisen perheen
 11. Puolustusvoimain lippujuhlan­ päivän ylennykset ja ansiomerkit – katso tästä ESS:n levikkialueen ylennetyt
 12. Lahden Aleksin ylikulkusillalle tuli kaksi uutta vaihtoehtoa: tunneli tai jaettu katutila
 13. Hollolan Kiikunlähteen parkkipaikka poistetaan – paikalliset kyllästyivät jatkuvaan liikenteeseen ja roskiin, luonnosta kerätään jopa ulostepapereita
 14. Koronakevään ketutuksesta syntyi sarja kirkkovenekoruja, jotka pelastivat hollolalaisen kultasepän konkurssilta
 15. Lahden Rautatienkadulla kokeillaan kaksisuuntaista pyöräilyä – nämä asiat kannattaa huomioida ensi viikosta alkaen

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.