Onko nurkissasi vähälle käytölle jäänyt ompelukone tai vaikkapa teltta? Asikkalassa kerätään lahjoituksia kirjaston tavaralainaamoon

Tavaralainaamoon voi lahjoittaa vaikkapa teltan. Samuli Ikäheimo

Anne Honkanen

Asikkalan kirjaston tavaralainaamon valikoimaa laajennetaan. Kirjastolta on voinut lainata esimerkiksi urheiluvälineitä, mutta jatkossa lainaamon valikoimaa halutaan laajentaa. Tavarat hankitaan asukkailta saatavin lahjoituksin.

– Olemme keränneet asukkailta tietoa, mitä tavaroita he haluaisivat kirjastosta lainata ja sen perusteella keräämme nyt lahjoituksia, hankkeen projektipäällikkö Kaisa Tuominen kertoo tiedotteessa.

Tuomisen mukaan asukkaita on osallistettu lainaamon suunnitteluun, ja kirjasto on noussut heidän keskuudessaan suosituimmaksi tavaksi toteuttaa tavaroiden lainausta.

Tavaralainaamon käyttöön kerätään ehjiä ja toimivia tuotteita. Toivottuja tuotteita ovat esimerkiksi: ompelukone ja saumuri, tekstiili- tai höyrypesuri, akkuporakone ja tasohiomakone, rinkka, teltta, trangia sekä vedenkestävä matkaradio, lämpökamera, kosteusmittauslaite, lasten matkasänky, ahkio ja lautapelit, erilaiset soittimet, kuten kantele, kitara ja viulu, kasvikuivuri, wokpannu sekä aikuisten ja lasten metsäsukset.

Tavaralahjoituksia kerätään 15. toukokuuta saakka. Tavoitteena on saada tavaralainaamon ovet auki kesäkuussa, mutta ajankohta varmistuu vasta, kun hallitus antaa kirjastoille luvan jatkaa lähilainaustoimintaansa. Tavaroita voi lainata kirjastokortilla.

Keräyskampanja toteutetaan hakemalla tuotteet asukkaiden luota. Halukkaat lahjoittajat voivat olla yhteydessä projektipäällikköön (044-708 5113, kaisa.tuominen@lab.fi.)

–Koronavirustilanteen vuoksi päädyimme hakemaan tuotteet lahjoittajan kanssa sovitusta paikasta. Lahjoitukset voi esimerkiksi jättää paketoituina postilaatikon luo tai tien viereen, josta ne haetaan sovittuna ajankohtana, Tuominen sanoo.

Tavaralainaamo on osa LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston Maallemuuttajat 2030 -hanketta.

Kirjastokortilla voi katsoa elokuvia ilmaiseksi suoratoistopalvelussa – katso kirjastonhoitajan tärpit

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.