8.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä ei ole kasvanut - Päijät-Hämeessä 46 tartuntaa

Nina Räty

Päijät-Hämeessä varmistettujen koronatartuntojen määrä ei ole muuttunut tiistaista. Kaikkiaan Päijät-Hämeessä on todettu 46 tartuntaa.

Näytteitä on otettu noin 897. Sairaalahoidossa on kymmenen potilasta, joista tehohoidossa on neljä.

Epidemiatilanne on Päijät-Hämeessä rauhallinen, ja valmius infektiopotilaiden hoitoon on hyvä, kerrotaan hyvinvointiyhtymästä.

Yhtymä muistuttaa edelleen, että jos tarvitsee hoitoa hengitystieinfektion oireisiin, ei pidä hakeutua omatoimisesti terveysasemalle. Oikea tapa toimia on ottaa ensin puhelimitse yhteyttä Päivystysavun numeroon 116 117, josta saa tarkemmat toimintaohjeet.

Nuhasta tai muista flunssaoireista kärsivän ei pidä saapua myöskään kiireettömiin tutkimuksiin, laboratorioon tai vastaanotolle, vaan siirtää varattu aika myöhemmäs.

Yhtymälle laboratoriopalveluita tuottava Fimlab keskittää koronatilanteen vuoksi näytteenottoa isompiin toimipisteisiinsä. Osa Päijät-Hämeen toimipisteistä suljetaan pääsiäisen jälkeen toistaiseksi.

Koronaviruksen aiheuttamaan covid19-tautiin on Päijät-Hämeessä menehtynyt kolme ihmistä. Tähän lukuun ei tullut keskiviikkona nousua.

Ensimmäinen kuolonuhri oli iäkäs henkilö, joka kuoli tautiin 26. maaliskuuta. Toisesta viruksen aiheuttamasta kuolemasta kerrottiin 31. maaliskuuta. Kyseessä oli iäkäs henkilö. Kolmannesta kuolemasta kerrottiin sunnuntaina 5. huhtikuuta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kuntakohtaisessa listassa ei ole muutoksia Päijät-Hämeessä. Listan mukaan Lahdessa on 24 tartuntaa, Hollolassa 7 ja Orimattilassa 5. Listalla näkyvät vain ne kunnat, joissa on vähintään 5 koronavirustartuntaa.

7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti saa valtiolta lähes 30 miljoonan euron tukipotin, mutta saajan aplodit ovat vaimeat – "Tämä on laastari, ei lääke"
 2. Suomi siirtyi mäkihypyssä vihdoin nykyaikaan – ensimmäinen naisten maajoukkue koottiin
 3. Korona voi nakertaa nuorten palkkoja jopa vuosien ajan – tuleeko kolmikymppisistä 2020-luvun häviäjiä?
 4. "Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua
 5. Kolme valtuutettua ratkaisi Sysmän uuden koulun sijainnin – eri mieltä oleminen ei ole aina helppoa
 6. Kysely: Ammatillisen koulutuksen järjestäjät tyytyväisiä hallituksen koronatoimiin – "Rajoitukset on toteutettu hyvin ja määrätietoisesti"
 7. Pääkirjoitus: Lahden kasvutavoitteista realistisia
 8. Chiméne Bavardin Esalainen: Vuosien pohdiskelu päättyi koronakeväänä – topakka Tyyne teki meistä jälleen koirallisen perheen
 9. Puolustusvoimain lippujuhlan­ päivän ylennykset ja ansiomerkit – katso tästä ESS:n levikkialueen ylennetyt
 10. Lahden Aleksin ylikulkusillalle tuli kaksi uutta vaihtoehtoa: tunneli tai jaettu katutila
 11. Hollolan Kiikunlähteen parkkipaikka poistetaan – paikalliset kyllästyivät jatkuvaan liikenteeseen ja roskiin, luonnosta kerätään jopa ulostepapereita
 12. Koronakevään ketutuksesta syntyi sarja kirkkovenekoruja, jotka pelastivat hollolalaisen kultasepän konkurssilta
 13. Lahden Rautatienkadulla kokeillaan kaksisuuntaista pyöräilyä – nämä asiat kannattaa huomioida ensi viikosta alkaen
 14. Poliisi kehotti lopettamaan Helsingin Black Lives Matter -mielenosoituksen liiallisen väkimäärän takia
 15. Kiuru: Hallitus ei anna yleistä suositusta kasvomaskien käytöstä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.