Turun puukotusten uhreiksi valikoitui naisia – TS: Epäilty on tuttu Pansiossa

Kauppatorille on tuotu runsaasti kynttilöitä ja kukkia. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT

Turun keskustan perjantain puukotuksista epäilty 18-vuotias marokkolaismies on ollut tuttu näky Turun Pansion kaupunginosassa, kertoo Turun Sanomat. Vuonna 2016 Suomeen saapunut mies on asunut Pansion vastaanottokeskuksessa.

Turun Sanomien lähdetietojen mukaan mies vaikutti eristäytyneeltä ja yksinäiseltä.

Turun puukotuksia selvittävä KRP:n tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth ei vahvistanut lauantai-iltana STT:lle epäillyn nimeä esitutkintalakiin vedoten.

Iskua tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä. Joukkopuukotuksista epäilty on 18-vuotias marokkolainen mies, joka oli tullut Suomeen viime vuonna turvapaikanhakijana.

MTV:n uutisten tietojen mukaan marokkolaismies olisi saanut aiemmin Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen. MTV on saanut tiedolle vahvistuksen poliisilähteestä, mutta keskusrikospoliisi ei ole julkisuudessa vahvistanut asiaa.

Puukotusten uhreista kaksi kuoli ja kahdeksan haavoittui. Keskusrikospoliisin mukaan uhreiksi valikoitui ennen kaikkea naisia. Uhreiksi joutuneet miehet olivat auttaneet tapahtumapaikalla muita uhreja tai yrittäneet estää tekoa.

Kuolleet Suomen kansalaisia

KRP vahvistaa, että molemmat kuolleet ovat suomalaisia naisia. Kahdeksasta haavoittuneista puolestaan kuusi on naisia ja kaksi miehiä. Iskun uhreista vanhin on 67-vuotias ja nuorin on 15-vuotias. Epäilty näyttää valinneen uhrinsa muutoin sattumanvaraisesti.

Haavoittuneiden joukossa on yksi Italian, yksi Ruotsin ja yksi Britannian kansalainen.

Poliisi on yrittänyt puhuttaa sairaalassa olevaa 18-vuotiasta epäiltyä, mutta siinä ei vielä ole onnistuttu. Kuulusteluja yritetään vielä tänään.

Poliisi kertoo ampuneensa epäiltyä eilen yhden kerran virka-aseella alaraajaan. Epäilty ei ole hengenvaarassa eikä hänen tilansa ole vakava.

Viiden ihmisen osuutta selvitetään

Poliisin mukaan joukkopuukotuksesta epäillyn 18-vuotiaan lisäksi on pidätetty neljä muuta miestä, joiden osallisuutta Turun iskuun selvitetään. Kaikki pidätetyt ovat Marokon kansalaisia.

KRP:n mukaan lisäksi yhdestä henkilöstä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus Turun puukotuksiin liittyen. KRP epäilee, että etsintäkuulutettu henkilö ei ole Suomessa, ja voidaan pitää mahdollisena, että hän on vaarallinen.

Joukkopuukotuksesta epäillyn miehen lisäksi tutkitaan siis yhteensä viiden ihmisen osuutta iskuun.

Pidätettyihin liittyen on tehty etsintöjä Turun alueella yksityisasunnoista sekä vastaanottokeskuksesta. KRP on lisäksi takavarikoinut pakettiauton, joka kuuluu yhdelle pidätetyistä.

Neljä edelleen sairaalahoidossa

Turussa puukotetuista ihmisistä neljä voidaan tänään kotiuttaa, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Yksi sairaalaan tuoduista on päässyt jo aiemmin kotiin. Sairaalan mukaan kolme potilasta on edelleen vammojensa vuoksi tehohoidossa ja yksi osastohoidossa.

Turun yliopistolliseen sairaalaan tuli kaikkiaan kymmenen potilasta, sairaanhoitopiiri kertoo. Heistä yksi kuoli. Yksi haavoittunut on alle 18-vuotias, muut ovat aikuisia.

Poliisi ei ole muutoin antanut tarkempaa tietoa uhreista, mutta Jehovan todistajat kertoo verkkosivuillaan, että heidän naisjäsenensä kuoli hyökkäyksessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 2. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 3. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 4. Husissa todettiin toinen koronavirustartunta, mutta useat koronavirusepäilyt Suomessa ovat osoittautuneet aiheettomiksi
 5. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 6. Peliitat haki pisteet Imatralta
 7. Pelicansin A-nuoret joutuivat taipumaan – ottelun ratkaisu saatiin jatkoajalla
 8. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 9. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 10. Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon
 11. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 12. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 13. Pariisin keskustassa suurpalo, Gare de Lyon -rautatieasema evakuoitu
 14. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 15. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.