7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää

Nina Räty

Päijät-Hämeessä varmistettujen koronatartuntojen määrä on noussut yhdellä maanantaista. Kaikkiaan Päijät-Hämeessä on nyt todettu 46 tartuntaa.

Näytteitä on otettu noin 842. Sairaalahoidossa on kaksitoista potilasta, joista tehohoidossa on viisi.

Yhdellä Päijät-Hämeen keskussairaalan työntekijällä on todettu koronavirustartunta, kertoo yhtymä tiistaina. Tartunnalle on altistunut kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää. He ovat saaneet tiedon asiasta, ja heidät on asetettu karanteeniin.

Koronaviruksen aiheuttamaan covid19-tautiin on Päijät-Hämeessä menehtynyt kolme ihmistä. Tähän lukuun ei tullut tiistaina nousua.

Ensimmäinen kuolonuhri oli iäkäs henkilö, joka kuoli tautiin 26. maaliskuuta. Toisesta viruksen aiheuttamasta kuolemasta kerrottiin 31. maaliskuuta. Kyseessä oli iäkäs henkilö. Kolmannesta kuolemasta kerrottiin sunnuntaina 5. huhtikuuta.

Orimattilassa viisi koronatartuntaa

Myös Orimattilassa on viisi koronatartuntaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kuntakohtaisen listan mukaan. Vielä maanantaina THL:n listalla ei ollut lainkaan mukana Orimattilaa.

Tiistaina on uusia tapauksia päivittynyt listalle siten, että Hollolassa tartuntoja on nyt seitsemän (maanantaina viisi) ja Lahdessa 24 (maanantaina 23).

THL:n tiedoista puuttuvat vielä Päijät-Hämeen tuoreimmat tiedot, sillä hyvinvointiyhtymän mukaan alueella on todettu yhteensä 46 koronavirustartuntaa.

Kaikki Päijät-Hämeen tartunnat eivät näy listalla. THL tilastoi ainoastaan ne kunnat, joissa on todettu yli neljä tartuntaa. THL:n listan mukaan Päijät-Hämeessä on todettu yhteensä 44 tartuntaa, mutta kuntakohtaisella listalla määrä on vain 36. Se tarkoittaa, että Päijät-Hämeessä on useita kuntia, joissa on todettu alle viisi tartuntaa.

6.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä Yksi uusi tartunta ja 12 parantunutta - testausta lisätään

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Assi Jokivirta jätti kampaajan työnsä ja lähti tavoittelemaan unelmiaan: nyt hän auttaa ihmisiä rentoutumaan
 2. Lahti saa valtiolta lähes 30 miljoonan euron tukipotin, mutta saajan aplodit ovat vaimeat – "Tämä on laastari, ei lääke"
 3. Suomi siirtyi mäkihypyssä vihdoin nykyaikaan – ensimmäinen naisten maajoukkue koottiin
 4. Korona voi nakertaa nuorten palkkoja jopa vuosien ajan – tuleeko kolmikymppisistä 2020-luvun häviäjiä?
 5. "Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua
 6. Kolme valtuutettua ratkaisi Sysmän uuden koulun sijainnin – eri mieltä oleminen ei ole aina helppoa
 7. Kysely: Ammatillisen koulutuksen järjestäjät tyytyväisiä hallituksen koronatoimiin – "Rajoitukset on toteutettu hyvin ja määrätietoisesti"
 8. Pääkirjoitus: Lahden kasvutavoitteista realistisia
 9. Chiméne Bavardin Esalainen: Vuosien pohdiskelu päättyi koronakeväänä – topakka Tyyne teki meistä jälleen koirallisen perheen
 10. Puolustusvoimain lippujuhlan­ päivän ylennykset ja ansiomerkit – katso tästä ESS:n levikkialueen ylennetyt
 11. Lahden Aleksin ylikulkusillalle tuli kaksi uutta vaihtoehtoa: tunneli tai jaettu katutila
 12. Hollolan Kiikunlähteen parkkipaikka poistetaan – paikalliset kyllästyivät jatkuvaan liikenteeseen ja roskiin, luonnosta kerätään jopa ulostepapereita
 13. Koronakevään ketutuksesta syntyi sarja kirkkovenekoruja, jotka pelastivat hollolalaisen kultasepän konkurssilta
 14. Lahden Rautatienkadulla kokeillaan kaksisuuntaista pyöräilyä – nämä asiat kannattaa huomioida ensi viikosta alkaen
 15. Poliisi kehotti lopettamaan Helsingin Black Lives Matter -mielenosoituksen liiallisen väkimäärän takia

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.