Bryggan tilalle avataan uusi baari viikonloppuna – Hygge on Suomen ensimmäinen Lahden Erikois -pubi

Heidi Asplund

Lahden keskustassa torin laidalla on ollut Bryggan-kokoisen baarin mentävä aukko kohta kolme kuukautta. Viisi vuotta Aleksilla toiminut Brygga lopetti toimintansa talousvaikeuksien vuoksi elokuussa.

Kaikessa hiljaisuudessa Bryggan tiloja on remontoitu, ja ikkunat ovat saaneet uusia teippauksia. Tänään perjantaina aloittaa toimintansa Hygge-Bar. Tarkkaa kellonaikaa ei ole vielä päätetty.

– Siivoamme vielä vähän ja avaamme ovet jossain vaiheessa. Jos joku sisälle kävelee, emme käännytä pois, lupaa baarin uusi omistaja Tuula Koivisto.

Hygge on olut- ja viinibaari. Hanoista saa 11:tä erilaista olutta. Viinivalikoima on Koiviston mukaan hyvä.

– Kauhean usein toinen osapuoli ottaa olutta ja toinen viiniä. Haluamme tarjota muuta kuin vain sitä halpisviiniä, Koivisto kertoo.

Oluissa pääpaino on Hartwallin tuotteissa. Hygge on Suomen ensimmäinen Lahden Erikois -pubi.

– Se tarkoittaa sitä, että Lahden Erikoisen tuoteperhe on meillä hanoissa. Halusimme kannattaa oman kaupungin panimoa. Se oli selvä juttu, Koivisto kertoo.

Kuten Brygga, mutta kodikkaampi ja tyylikkäämpi

Hygge nimi kertoo monille jo, mistä uudessa baarissa on kyse. Hygge on tanskaa ja tarkoittaa mukavuuden ja kodikkuuden tunnetta.

– Emme ole muuttaneet paljon, mutta kuten ystäväni sanoi, tämä on kodikkaampi ja tyylikäämpi. Meillä on kynttilöitä ja tulee sisustustakkakin. Musiikki soi taustalla, jotta ihmiset pystyvät keskustelemaan ja tapaamaan ystäviä, Koivisto kertoo.

Hyggen ajatuksena on olla kuin olohuone, missä saa tavata ystäviä. Janne Ranne

Vaikka Hygge onkin tarkoitettu Koiviston mukaan ihmisille, jotka tuntevat olonsa aikuiseksi, ei opiskelijoita ole unohdettu.

– Viikolla opiskelijoille on alennuksia. Emme me mitään mummobaaria ole pitämässä.

Takaisin Lahteen

Koivisto on paljasjalkainen lahtelainen. Hänellä oli 1990-luvun puolella keskiolutbaari Countrypub Luhtikylässä. Kymmenen vuotta sitten hän lähti Lappiin töihin. Viimeiset vuodet hän oli hotellinjohtajana Ylläksellä.

Hassu sattuma on, että Bryggan omistanut Juha Muotka lähti syksyllä kotiseudulleen pohjoiseen juuri hotellinjohtajaksi.

– Se on aika jännä yhteensattuma. Emme tunteneet toisiamme emmekä olleet kuulleet toisistamme, Koivisto nauraa.

Koivisto palasi takaisin perheensä vuoksi.

– Perhe on kauhean tärkeä. Olen aina halunnut tehdä paljon töitä ja vaikuttaa omaan työhön omalla panoksella. Tämä tuli kuin tarjottimella, tartuimme heti kiinni.

Vaikka baari aukeaakin jo nyt, Hyggen avajaisia juhlitaan vasta kuun lopussa 30. päivä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 3. SpaceX:n raketti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen – historian ensimmäinen yksityisen yrityksen toteuttama miehitetty avaruuslento
 4. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 5. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 6. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 7. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 8. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 9. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 10. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 11. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 12. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 13. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 14. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 15. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.