Pasi Nurminen ja Pelicans antoivat julkilausuman seuran taloutta koskeneesta Etelä-Suomen Sanomien uutisoinnista

Pasi Nurminen ja Lahden Pelicans oy ovat antaneet julkilausuman Pasi Nurmista ja seuran taloutta koskeneesta uutisoinnista Etelä-Suomen Sanomissa (ESS 28.10.2018 ja 30.10.2018). Julkilausuma on annettu lauantaina ja se on julkaistu Pelicansin verkkosivuilla. Julkilausumassa todetaan, että Nurminen tai Pelicans oy eivät ole olleet mukana tai epäiltynä talousrikostutkinnoissa, joihin uutisoinnissa viitataan. Julkilausuman mukaan Pelicans tai Nurminen eivät ole osallisina missään muussakaan viranomaistutkinnassa, vaikka uutisoinnista voisi saada sellaisen käsityksen.

Julkilausumassa todetaan myös, että erillisillä, toisiinsa liittymättömillä artikkeleilla, sekä sensaatiohakuisilla otsikoinneilla ja kuvituksella pyrittiin luomaan lukijoille vääristyneitä mielleyhtymiä Pelicansista sekä Nurmisesta.

Pelicans ja Pasi Nurminen ilmoittavat julkilausumassa, että he tekevät Etelä-Suomen Sanomien uutisoinnista ja toimintatavoista kantelun hyvän journalistisen tavan rikkomisesta Julkisen sanan neuvostoon ja harkitsevat myös muita toimenpiteitä. He ilmoittavat myös, etteivät kommentoi asiaa julkilausumassa esitettyä enempää.

- Etelä-Suomen Sanomien uutinen perustuu todennettavissa oleviin viranomaistietoihin ja ne on kaikki tarkistettu toimituksessa, vt. päätoimittaja Hanna Myyrä toteaa.

Julkisen sanan neuvosto on Suomessa toimiva joukkoviestinnän julkaisijoiden ja journalistien vapaaehtoisuuteen perustuva itsesääntelyelin, joka ilmoittaa tehtäväkseen tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa julkaisemisen ja sananvapautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 2. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 3. Janne Jalasvaara palaa Pelicansin takalinjoille - katso joukkueen kokoonpano illan kotiotteluun
 4. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 5. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 6. Pelicansin A-nuoret käyvät kriittiseen loppurutistukseen – katso suora lähetys ottelusta tänään kello 18.30
 7. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään
 8. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 9. Kapisia kettuja liikkeellä Lahden seudulla - lauha talvi suosii tautia
 10. Pelicans-pomo Pasi Nurminen luottaa, ettei kyseenalainen seuraennätys uusiudu
 11. Pelicans päästää Jesse Ylösen Pohjois-Amerikkaan
 12. Koronan vaikutukset päijäthämäläisiin yrityksiin vaihtelevat - Suomeen jäänyt Oilonin Kiinan-yksikön toimitusjohtaja rytmitti päivänsä uusiksi, jotta saa palaverit hoidettua aikaerosta huolimatta
 13. Hollolan kunta tarjoaa kesätyösetelin jokaiselle 9.-luokkalaiselle
 14. Näppis: Mistä näkee että Salppurin kisat on tulossa? Ei mistään. Eivät osaa markkinoida. Miksei torille laiteta lipunmyyntiä ja esiintymislavaa ja ohjelmaa jne.
 15. Linja-autoista varastettiin polttoainetta Heinolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.