Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Entistä harvempi lahtelainen äänesti ennakkoon seurakuntavaaleissa

Seurakuntavaalien ennakkoäänten määrä laski viimekertaisesta Lahdessa. Äänioikeuttaan käytti ennakkoon reilut 3 000 lahtelaista eli vajaa viisi prosenttia äänioikeutetuista. Vuoden 2014 seurakuntavaaleissa ennakkoon äänesti alle kuusi prosenttia lahtelaisista äänioikeutetuista.

Lahden seurakuntien viestintäpäällikön Markus Luukkosen mukaan muutos vastaa Suomen muiden isojen ja keskisuurten kaupunkien kehitystä.

– Työtä jää vielä varsinaiselle vaalipäivälle, hän toteaa.

Vilkkain äänestyspäivä Lahdessa oli keskiviikko, jolloin uurnilla kävi 860 lahtelaista. Ennakkoäänestyspaikkoja oli yli 20. Niistä selvästi suosituin oli Vapaudenkadulla sijaitseva Marian Kammari, jossa kävi yli 900 äänestäjää. Ostoskeskuksista suosituin oli Kauppakeskus Valo, jossa äänesti vajaat 500 lahtelaista.

Muutokset vielä mahdollisia

On mahdollista, että lopullinen ennakkoon äänestäneiden määrä muuttuu vielä hieman, koska äänioikeutetuilla oli mahdollista äänestää myös muualla kuin kotiseurakunnan alueella. Siten lopulliseen äänipottiin voi vielä tulla postin kautta äänestyskuoria muualta, ja samoin Lahdessa jätettyjä ääniä saattaa kirjautua muiden seurakuntien ehdokkaille.

Ennakkoäänestys järjestettiin 6.–10. marraskuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18. marraskuuta. Äänioikeutettuja on Keski-Lahden, Launeen, Joutjärven, Salpausselän ja Nastolan seurakunnissa kaikkiaan 66 402.

Vaalipäivänä äänestäminen tapahtuu omassa seurakunnassa kello 11–20. Vaaleilla valitaan seurakuntaneuvostot ja kirkkovaltuustot seuraavalle nelivuotiskaudelle 2019–2022.