LUMA ja SOLU ovat tämän vuoden korkeakouluteko Lahdessa

Lahden kaupungin Vuoden korkeakouluteko 2018 -tunnustuspalkinto on myönnetty tänä vuonna nuorille suunnatulle toiminnalle.

Palkinnon saivat Päijät-Hämeen LUMA-keskus sekä Tiedeluokka SOLU.

LUMA-keskus on osa Helsingin yliopiston koordinoimaa LUMA-keskus Suomea. Se toimii Lahden Yliopistokampuksen yhteydessä. Viime vuonna toimintaan osallistui yli tuhat lasta ja 45 koulua.

Osana LUMA-keskusta toimii Tiedeluokka SOLU, jossa voidaan harrastaa tiedekerhoissa ja järjestää koulutusta sekä oppilasvierailuja.

LUMA-keskus on nykyisin kiinteä osa Niemen alueen osaamiskeskittymää ja tukee osaltaan Lahden kehittymistä korkeakoulukaupunkina. Tiedeluokka SOLU on mahdollistanut keskuksen toiminnan laajentamisen ja se palvelee laajasti Päijät-Hämeen alueen oppilaitoksia.

Valintatyöryhmä arvosti erityisesti LUMA-keskuksen arvokasta, pitkän tähtäimen työtä lasten ja nuorten parissa.

Lahden kaupunki myöntää vuosittain 4 000 euron suuruisen tunnustuksen yhdelle tai useammalle organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle tuloksellisesta ja pitkäjänteisestä työstä tai uudesta lupaavasta avauksesta korkeakoulutuksen alalla. Tunnustus on jaettu vuodesta 1995 alkaen.

Viime vuonna palkinnon sai LUT-korkeakoulut -konsernin muodostaminen ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston toiminnan laajeneminen.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut