Lahdelle uusi ystävyyskaupunki Kiinasta: talviurheiluosaamisesta toivotaan vauhtia myös yrityksille

Juhlava tilaisuus. Zhangjiakoun pormestari Wu Weidong ja Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen allekirjoittivat ystävyyskaupunkisopimuksen kaupungintalolla. Mirja Hussain

Terhi Säynäjärvi

Lahden kaupunki ja talviolympialaisten pohjoismaisten hiihtolajien isäntäkaupunki Zhangjiakou allekirjoittavat tänään viisivuotisen ystävyyskaupunkisopimuksen.

Lahti toivoo edistävänsä talviurheiluun linkittyvien yritysten ja kiinalaisyritysten yhteistyötä. Lahdessa oli Kiinasta vierailulla yli kymmenen hengen ryhmä, johon kuului sekä urheilun että yritysten edustajia. Sopimusta allekirjoittamassa oli Zhangjiakoun pormestari Wu Weidong.

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen luonnehti päivää historialliseksi ja uskoi kaupunkien välisen ystävyyden ottaneen ison askeleen eteenpäin. Lahti solmi jo viime vuoden keväällä yhteisymmärryssopimuksen Zhangjiakoun kanssa.

Zhangjiakoun pormestari Wu Weidong vieraili ryhmineen tänään myös Lahden ensilumen latua katsomassa.

– Teillä on paljon talviurheilun osaamista Lahdessa. Tämä on hyvin vaikuttavaa, Wu Weidong sanoi :lle ja toivotti lahtelaisia vierailulle kaupunkiinsa.

Zhangjiakou sijaitsee 160 kilometrin päässä Pekingistä. Kaupunkiin rakennetaan luotijunarataa Pekingistä, jolloin matka-aika lyhenee noin tuntiin.

Tänään allekirjoitettiin myös pitkäaikainen valmennussopimus lahtelaisen JK Pro Coaching -yrityksen ja Zhangjiakou XuanHua Governmentin välillä.

– Rakennamme alueelle pohjoismaisten lajien, kuten hiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn lajikulttuuria, kertoo lahtelainen valmentaja Jani Klinga, joka on vuoden ajan tehnyt kartoitusta ja rakentanut pohjaa tulevalle yhteistyölle Zhangjiakoussa.

Maanantaina kiinalaisdelegaation ohjelmassa on yritysvierailuja, muun muassa Luhdalle ja Startexille.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nyt puhutaan isoista rahoista: lumi ja urheilu yhdistävät Suomen ja Kiinan
    20.11.2018 17:16
  2. Lautakunta päätti: Lahden peruskoulujen kielitarjonta laajenee, englanti pakolliseksi jo ensi syksyn ekaluokkalaisille
    7.11.2018 8:00

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut