Vapaapäivä sairastuneen teinin hoitoon – Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa henkilöstöedun työntekijöilleen

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ottaa harppauksen perheystävälliseen suuntaan, kun uudet henkilöstöedut tulevat voimaan vuoden alussa.

Työntekijät voivat saada palkallisen vapaapäivän, jos perheen teini eli 12–17-vuotias lapsi sairastuu äkillisesti ja vakavasti. Tällainen käytäntö ei ole vielä yleinen Suomessa. Terveydenhuollon toimialalla uudistus on ainutlaatuinen.

Toinen uusi etu on sairastuneen alle 12-vuotiaan lapsen kotihoitopalvelu, jonka työnantaja tarjoaa. Työntekijä voi tilata ammattitaitoisen lastenhoitajan kotiinsa. Kotihoitoa saa tilata yhtä moneksi päiväksi kuin työehtosopimuksen perusteella on oikeus hoitaa omaa sairasta lastaan kotona. Käytännössä tämä on 1–4 päivää.

– Työntekijä voi levollisin mielin ja ilman huonoa omaatuntoa tehdä työnsä tarvitsematta murehtia, miten lapsi pärjää kotona, kertoo yhtymän työkykykoordinaattori Soile Sauranen.

Työnantaja joustaa myös silloin, kun perhettä kohtaa vakava kriisi.

– Jos työntekijä tarvitsee äkillisen tilanteen vuoksi vapaata, hän voi saada esimiehensä luvalla muutaman sairauspoissaolopäivän työkyvyttömyyden vuoksi.

Osana lasten oikeuksien viikkoa yhtymässä vietetään perjantaina valtakunnallista Lapsi mukaan töihin -päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.