Lapset ja nuoret sytyttäneet roskis- ja maastopaloja Lahdessa – "Tällaisella hölmöilyllä on tapana levitä"

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on huolissaan lasten ja nuorten sytyttämistä roskis- ja maastopaloista. Kuvituskuva. Vesa Tapiola

Anne Honkanen

Lahdessa on viime aikoina ollut useita lasten ja nuorten sytyttämiä roskis- ja maastopaloja, kertoo Päijät-Hämeen pelastuslaitos.

–Toistaiseksi näistä tilanteista ei ole aiheutunut suurempia vahinkoja, mutta tilanteet sitovat turhaan viranomaisten resursseja, ruiskumestari Tommi Katila Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta kertoo.

Ilkivallan vuoksi apu saattaa todellisessa pelastustilanteessa viivästyä. Pelastuslaitos toivoo, että vaarallisen leikin riskejä ja seurauksia käytäisiin kodeissa läpi. Poikkeustilanteessa viranomaisilla ovat kädet täynnä töitä, eikä tahallinen lisäkuormitus ole toivottavaa.

– Tällaisella hölmöilyllä on tapana levitä. En tiedä, onko tämä seurausta siitä, että koulut ovat kiinni ja on liikaa aikaa miettiä kaikenlaista hölmöä tekemistä, vai onko takana joku some-ilmiö, Katila pohtii.

Pelastuslaitoksen mukaan ilmiö leviää usein jollakin tietyllä alueella tai kaupunginosassa.

Päijät-Hämeessä oli vielä hetki sitten voimassa ruohikkopalovaroitus. Kevään aikana kuivia kausia tullee lisää. Tällöin pienikin palo saattaa lähteä leviämään hallitsemattomasti. Pelastuspäällikkö Veli-Pekka Niemikallio muistuttaa, että pelastuslaki kieltää kaikenlaisen avotulen tekemisen ruohikkopalovaroituksen aikana, ja lain rikkomuksesta seuraa rangaistus.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut