Hämeen Lukiolaisten kysely: moni kokee työmäärän kasvaneen

Kyselyn mukaan avun pyytämiseen opettajalta on korkea kynnys. Pirjo Kamppila

Marjaana Lahola

Hämeen Lukiolaisten tekemän kyselyn mukaan jopa puolet alueen lukiolaisista kokee, että heidän työmääränsä on kasvanut etäopetuksen myötä. Lähes kolmella neljästä kyselyyn vastanneesta opiskelu painottuu nyt itsenäisiin tehtäviin.

Koulutyö jatkuu kotona, liikuntatunti vie vaikka retkelle – tällaista on etäkoulu nastolalaisessa nelilapsisessa perheessä

Lisäksi opiskelijoilla on kyselyn mukaan korkea kynnys pyytää apua opettajalta.

Yhdistys onkin huolissaan sekä opiskelijoiden jaksamisesta että tulevaisuudesta. Hämeen Lukiolaisten puheenjohtajan Niko Kivisen mukaan etäopiskelu ei voi olla vain itsenäistä tehtävien tekemistä, vaikka siirtyminen etäopetukseen oli perusteltua.

– Opettajan tuki ja ohjeistus on välttämätöntä opiskelijoiden pärjäämiselle haastavissa aineissa, Kivinen sanoo tiedotteessa.

Yhdistyksen mielestä kynnys avun pyytämiseen ja itsenäisten tehtävien suuri määrä riskeeraavat lukiolaisten oppimisen. Yhdistys uskoo, että oppimisen kärsiminen lähes kahden jakson ajan näkyy myös ylioppilaskokeiden tuloksissa.

Koronaepidemia kuormittaa myös nuoria, yhteydenotot Lahden nuorisopalveluihin ovat lisääntyneet – katso, mistä voi hakea apua

– Tänä keväänä korkeakoulujen opiskelijavalintauudistus nosti ylioppilaskokeiden painoarvoa valinnoissa. Jos lukiolaisten oppiminen kärsii nyt, se voi pahimmassa tapauksessa heijastua pitkälle nuoren tulevaisuuteen, Kivinen sanoo.

Yhdistys toimii Päijät- ja Kanta-Hämeen alueella.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut