Kärkölän kunta aloitti ruokatarjoilun etäkoululaisille

Kärkölä on jakanut kouluruokaa torstaista lähtien. Kuvituskuva. Mirja Hussain

Kärkölän kunta on aloittanut etäkoululaisten ruokatarjoilun. Kärköläläisten perheiden tarvetta etäruokailuun selvitettiin viime viikolla, ja määräaikaan mennessä ruokatoimitusten piiriin ilmoitettiin 149 lasta. Ruuanjakelu aloitettiin torstaina. Oppilaita voi edelleen ilmoittaa palvelun piiriin vastaamalla alkuperäiseen kyselyyn.

Jatkossa kouluruuan jakelupäivät ovat maanantai ja keskiviikko. Pyhäpäivät tuovat muutoksia jakelupäiviin ja annosmääriin. Huoltajille tiedotetaan asiasta wilmassa.

Kunta toimittaa koulukuljetusetuuden piirissä oleville ja noutoateriapalvelun piiriin ilmoittautuneille oppilaille noutoateriat vakiintuneisiin koulukuljetuksen hakupisteisiin. Keskustaajamassa asuvat perheet noutavat ruuat jakelupisteestä. Saapuminen jakelupisteeseen on porrastettu niin, ettei ruuhkia synny ja riittävät turvavälit säilyvät.

Kouluruuan tarve paljastui arveltua suuremmaksi. Kärkölässä ruuat valmistetaan edelleen valtaosin itse, koulun keittiössä. Ensimmäisen jaon jälkeen kouluruuan kysyntä on kasvanut jo parillakymmenellä annoksella.

Jos kysyntä vielä kasvaa, saatetaan keittiöllä joutua turvautumaan myös valmisruokiin esimerkiksi kerran viikossa.

Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut