Graffititaidetta ja kirjoituksia historiasta – Lahden museot tarjoavat nyt sisältöjään verkossa

Matti Nykäsen arvokisamitaleita voi ihailla Hiihtomuseon tuottamalla videolla. Sami Kuusivirta/ Etelä-Suomen Sanomat

Ida Niva

Lahden museot tarjoavat monipuolisesti sisältöjään verkossa poikkeustilan aikana. Tiedotteen mukaan kiinnostavaa katseltavaa riittää niin taiteesta kuin Lahden historiastakin kiinnostuneille.

Lukemisesta kiinnostuneille museoiden verkkosivuilla vinkataan esimerkiksi museon blogia. Kuluvan kevään aikana on luvassa monia uusia kirjoituksia. Lahden historiaan liittyviä tekstejä on lisäksi luettavissa Historiallisen museon sivuilla, jonne on koottu 11 lehtikirjoitusta 110-vuotiaasta Lahdesta. Kiinnostavaa luettavaa löytyy myös liikenne- ja viestintähistoriaverkosto Trafiikki ry:n blogista. Radio- ja tv-museo Mastola kuuluu Trafiikki-museoiden verkostoon.

Kokoelmista kiinnostuneita kehotetaan suuntaamaan osoitteeseen Finna.fi, josta löytyy valtava määrä niin kokoelmaesineitä kuin valokuviakin. Lahden museoiden kokoelmat löytää sivustolta valitsemalla etusivulta ”Aineistontarjoajat Finnassa” ja seuraavalta sivulta ”Lahden kaupunginmuseo”.

Lahden museoiden verkkosivuilta löytyy selailtavaa esimerkiksi lahtelaisen graffititaiteen muodossa. Myös julisteita pääsee katsomaan verkossa kiinnostavalla tavalla, sillä graafikko Esa Ojalan julisteista on tehty animointeja, jotka tarjoavat uuden tavan tutustua julisteiden viesteihin.

Lahden museot jo aiemmin toteuttanut mobiilioppaita, joissa valotetaan paikallisesti merkittäviä asioita. Oppaita on esimerkiksi Hiihtostadionista, Lanun taideteoksista, television tulosta Suomeen ja Lahden torin 11 vuosikymmenestä.

Myös näyttelyitä on siirretty verkkoon. Hiihtomuseo on tuottanut pikaopastuksen, jolla Matti Nykäsen mitaleita pääsee ihailemaan videolta. Museokioskin huhtikuulle aikataulutettua Kasvun aika -näyttelyä muokataan parhaillaan verkkoversioksi. Lisäksi tekeillä on verkkoversio Lahden vanhan puukirkon mallinnuksesta.

Lahden museoiden sisältöjä löytyy kootusti verkkosivuilta. Sisältöä löytyy myös museoiden sosiaalisen median tileiltä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut