Saksalaisyritys Layher sijoittaa toimintojaan Hollolaan – työllistää syksyllä noin 10 henkilöä

Layher GmbH on maailman johtava rakennustelineiden valmistaja. Armi Suojanen

Ida Niva

Saksalainen telineitä valmistava yritys Layher GmbH sijoittaa Suomen toimintonsa Hollolan Kukonkoivun teollisuusalueelle. Tiedotteen mukaan toiminta käynnistyy jo keväällä muutaman hengen voimin, ja laajenee syksyllä työllistämään noin 10 henkeä.

Layher GmbH on maailman johtava rakennustelineiden valmistaja, jonka palveluksessa työskentelee maailmanlaajuisesti yli 2000 henkilöä. Yritys valmistaa telineitä rakennus-, telakka-, voimalaitos- ja siltatyömaakohteisiin sekä erilaisiin isoihin yleisötapahtumiin. Tämän lisäksi valikoimissa on erilaisia sääsuojia nykyaikaiseen rakentamiseen ja suojaukseen liittyen.

Tähän saakka yritys on toiminut Suomessa jälleenmyyjien kautta, ja tuotteet on toimitettu Saksasta. Jatkossa Suomen varastointi, jakelu ja suunnittelu tapahtuvat Hollolasta käsin. Suomen tytäryhtiö Layher Oy:n toimitusjohtaja Marko Mölsän mukaan yhtiö vahvistaa tämän avulla entisestään johtavaa markkina-asemaansa Suomessa tuoden varastoinnin kautta tuotteet entistä nopeammin asiakkaidensa saataville.

– Hollola valikoitui sijaintipaikaksi hyvien yhteyksien ja uuden kehätien tarjoamien mahdollisuuksien takia. Hyvä sijainti varmistaa meille myös työvoiman saatavuuden tulevaisuudessa. Hollolan yli kahden hehtaarin varastoalueen turvin tarjoamme asiakkaille erinomaisen palvelun ja nopeat toimitukset, Mölsä kertoo tiedotteessa.

Yle: Puukkovalmistaja Marttiini harkitsee tuotannon siirtämistä Vääksyyn

Lahden seutu kiinnostaa nyt monia yrityksiä. Maaliskuussa Marttiini oy päätti siirtää pääosan puukkotuotannostaan ja noin 30 työpaikkaa Asikkalaan. Tilitoimisto Greenstep oy laajentaa toimintaansa Lahteen ja rekrytoi jo tänä vuonna 10–20 uutta työntekijää uuteen Lahden toimipisteeseensä.

Lisäksi Espoon Otaniemessä aiemmin toiminut vesiteknologiayritys SansOx oy päätti siirtää toimintansa ja kuusi työpaikkaa Lahden Tiedepuistoon.

Lahden seudun kehitys LADEC oy:n sijoittumispalvelussa on tällä hetkellä neuvotteluvaiheessa noin 35 potentiaalista sijoittujayritystä. Koronaepidemian vuoksi osa neuvotteluista on odottamassa tilanteen normalisoitumista, mutta yksikään yritys ei ole kokonaan perunut niitä. Kaikkiaan näiden sijoittumisten arvioitu työllistävyysvaikutus olisi noin 500 työpaikkaa.

– Vaikka kaikki näistä eivät välttämättä tulekaan lopulta toteutumaan, viime syksystä asti on ollut selkeästi nähtävissä vakavasti otettavien neuvottelujen määrän kasvu. Kiinnostusta on ollut erityisesti uuden kehätien mahdollisuuksiin, LUT-yliopistoon ja ympäristöpääkaupunkiin liittyen, toteaa LADECin yritysympäristön kehittämisestä vastaava johtaja Tomi Tura tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 2. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 3. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 4. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 5. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 6. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 7. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 8. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 9. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 10. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 11. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 12. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 13. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 14. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 15. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.