1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"

Päijät-Hämeessä on tähän mennessä otettu noin 603 koronanäytettä. Varmistettuja tartuntatapauksia on 32. Timo Pasanen
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeessä on todettu keskiviikkoon puoleenpäivään mennessä 32 varmistettua koronatartuntaa. Tartuntojen määrä kasvoi edellispäivästä yhdellä.

Kuolemantapauksia on ollut tähän mennessä Päijät-Hämeessä kaksi. Molemmissa tapauksissa kyse oli iäkkäästä henkilöstä.

Näytteitä on otettu noin 603. Sairaalahoidossa on seitsemän potilasta, joista tehohoidossa kolme. Määrät ovat pysyneet samoina viime viikon loppupuolelta lähtien.

Terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialajohtaja Tuomo Nieminen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä kertoo, että sairaalahoitojaksot ovat vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon.

- Monissa tapauksissa alle viikko, mutta joissakin tapauksissa useita viikkoja. Voi sanoa, että jakso on suhteellisen pitkä, Nieminen kertoo.

-Myös tehojaksot ovat olleet tässä sairaudessa varsin pitkiä, yleisesti ottaen alle viikon jakso on ollut vähän harvinaisempi.

Hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola sanoo, että kaiken kaikkiaan Päijät-Hämeessä on sairaalahoidossa tällä hetkellä hyvin vähän potilaita. Potilaita on myös jo tervehtynyt ja päässyt kotiin sairaalasta.

Hyvinvointiyhtymän mukaan epidemiatilanne on maakunnassa tällä hetkellä vakaa. Yhtymällä on hyvä valmius, jos koronaan sairastuneiden määrä alkaa kasvaa.

13.3. ensimmäinen tartunta, nyt 32 varmistettua tapausta

Päijät-Hämeessä ensimmäinen koronavirustartunta varmistettiin perjantaina 13. maaliskuuta. Toisesta varmistetusta tapauksesta hyvinvointiyhtymä kertoi keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Päijät-Hämeessä oli sunnuntaihin 22.3. mennessä nämä kaksi varmistettua tartuntaa. Maanantaina 23.3. ilmoitettiin neljästä uudesta tapauksesta. Maanantain 23.3. ja tiistain 24.3. välisenä aikana ei varmistettu uusia tartuntoja, mutta tiistain 24.3. ja keskiviikon 25.3. välisenä aikana varmennettiin seitsemän uutta tapausta.

Keskiviikon 25.3. ja torstain 26.3. välisenä aikana varmistettiin kaksi uutta tapausta. Torstain 26.3. ja perjantain 27.3. väliltä hyvinvointiyhtymä raportoi kahdeksasta uudesta tapauksesta.

Lauantaina 28.3. hyvinvointiyhtymä kertoi kolmesta uudesta tartunnasta ja sunnuntaina 29.3. yhdestä uudesta. Maanantaina 30.3. todettiin yksi uusi tartunta. Tiistaina 31.3. ilmoitettiin 3 uudesta tapauksesta, keskiviikkona 1.4. yhdestä uudesta tartunnasta. Päijät-Hämeessä on keskiviikkoon 1.4. mennessä varmistettu 32 koronavirustartuntaa.

Torstaina 26.3. Päijät-Hämeessä asuva iäkäs ihminen kuoli koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19-tautiin. Toisesta viruksen aiheuttamasta kuolemantapauksesta kerrottiin tiistaina 31.3. Iäkäs potilas oli menehtynyt Covid-19-tautiin maanantaina 30.3.

Juttua muokattu 1.4. kello 12.03: lisätty Tuomo Niemisen kommentit.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut