Uudenmaan rajalla käännytettävien määrä on laskussa – käännytettävien joukossa sinnikkäitä rajan ylitse pyrkiviä

Eilen tiistaina Uudenmaan tarkastuspisteille saapui yhteensä 39 398 ajoneuvoa, joista 145 käännytettiin. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Anne Honkanen

Uudenmaan rajan maanteiden tarkistuspisteille saapui 39 398 ajoneuvoa eilen tiistaina. Niistä 145 ajoneuvoa jouduttiin käännyttämään.

Junissa matkusti 1 005 henkilöä, joista 16 käännytettiin.

Sakkoja valmiuslain rikkomisesta annettiin neljä. Sakoista kaksi annettiin maantievalvonnassa ja kaksi junaliikenteen valvonnassa.

Tänään keskiviikkona aamuyhdeksään mennessä tarkistuspisteille saapuneiden ajoneuvoja on ollut 10 494. Raskaan liikennekaluston ajoneuvoja oli tästä määrästä 2 187. 20 ajoneuvoa on jouduttu käännyttämään.

Junamatkustajia oli 87, joista yhtäkään ei käännytetty. Keskiyön ja aamuyhdeksän välillä ei ole jouduttu antamaan sakkoja.

– Tilanne on jatkunut eilisen tapaan rauhallisena. Ruuhkia ei ole juuri ollut. Käännytettävien määrä on pysynyt kohtuullisena ja se on laskussa. Vaikka suunta on hyvä ja oppimista liikkumisrajoituksen suhteen on havaittu, rajatarkistuspisteillä on tavattu niin sanottuja uusintayrittäjiä. Jos tietää, ettei rajan läpi pääse, ei kannata tulla yrittämään uudestaan seuraavana päivänä. Valvonta ei ole loppunut, painottaa operaation yleisjohtaja, ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista.

Liikenteen ruuhkahuiput tasoittuivat Uudenmaan rajalla tiistaina

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut