31.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi kuoli maanantaina Covid-19-tautiin

Hengityssuojainten valmistajat kertovat, että tuotteet ovat varastosta loppu eikä uusia saa. Sami Kuusivirta

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeessä on todettu maanantain ja tiistain välisenä aikana kolme uutta koronatartuntaa, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Tämä tarkoittaa, että tiistaihin kello 12 mennessä maakunnassa on todettu 31 varmistettua tartuntaa.

Palvelu vähenee Päijät-Hämeen neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa – työvoimaa keskitetään koronatehtäviin

Yksi iäkäs henkilö on menehtynyt koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19-tautiin maanantaina 30. maaliskuuta. Yksityisyyden suojaamiseksi hyvinvointiyhtymä ei anna lisätietoja kuolemantapauksesta.

Näytteitä on otettu noin 567. Sairaalahoidossa on seitsemän potilasta, joista kolme tehohoidossa.

Pukkilan ja Myrskylän kunnissa asuvat hyvinvointiyhtymän asiakkaat voivat hakeutua normaalisti hoitoon ja palveluihin hyvinvointiyhtymän alueelle Uudenmaan maakunnan eristyksestä huolimatta. Poliisin rajatarkastuspisteellä on hyvä olla mukana lääkärin lähete tai kutsu, mikäli sellainen on, sekä henkilöllisyystodistus. Jos varattu käynti- tai vastaanottoaika peruuntuu, asiakkaalle ilmoitetaan tästä erikseen.

Akuutti24 palvelee kiireellisen hoidon tarpeessa olevia kuten ennenkin. Hyvinvointiyhtymä kuitenkin muistuttaa, että ennen Akuuttiin tuloa on soitettava ensin Päivystysavun numeroon 116 117 lisäohjeiden saamiseksi.

13.3. ensimmäinen tartunta, nyt 31 varmistettua tapausta

Päijät-Hämeessä ensimmäinen koronavirustartunta varmistettiin perjantaina 13. maaliskuuta. Toisesta varmistetusta tapauksesta hyvinvointiyhtymä kertoi keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Päijät-Hämeessä oli sunnuntaihin 22.3. mennessä nämä kaksi varmistettua tartuntaa. Maanantaina 23.3. ilmoitettiin neljästä uudesta tapauksesta. Maanantain 23.3. ja tiistain 24.3. välisenä aikana ei varmistettu uusia tartuntoja, mutta tiistain 24.3. ja keskiviikon 25.3. välisenä aikana varmennettiin seitsemän uutta tapausta.

"Meillä on nyt hyvä valmius hoitaa koronapotilaita" – hoitohenkilöstön lomautuksista ei uusia päätöksiä

Keskiviikon 25.3. ja torstain 26.3. välisenä aikana varmistettiin kaksi uutta tapausta. Torstain 26.3. ja perjantain 27.3. väliltä hyvinvointiyhtymä raportoi kahdeksasta uudesta tapauksesta.

Lauantaina 28.3. hyvinvointiyhtymä kertoi kolmesta uudesta tartunnasta ja sunnuntaina 29.3. yhdestä uudesta. Maanantaina 30.3. todettiin yksi uusi tartunta. Tiistaina 31.3. ilmoitettiin 3 uudesta tapauksesta. Päijät-Hämeessä on tiistaihin 31.3. mennessä varmistettu 31 koronavirustartuntaa.

Torstaina 26.3. Päijät-Hämeessä asuva iäkäs ihminen kuoli koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19-tautiin. Toisesta viruksen aiheuttamasta kuolemantapauksesta kerrottiin tiistaina 31.3. Potilas oli menehtynyt Covid-19-tautiin maanantaina 30.3.

Juttua muokattu 1.4. kello 12.09: lisätty tieto, että kuolemantapauksessa oli kyse iäkkäästä henkilöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Assi Jokivirta jätti kampaajan työnsä ja lähti tavoittelemaan unelmiaan: nyt hän auttaa ihmisiä rentoutumaan
 2. Lahti saa valtiolta lähes 30 miljoonan euron tukipotin, mutta saajan aplodit ovat vaimeat – "Tämä on laastari, ei lääke"
 3. Suomi siirtyi mäkihypyssä vihdoin nykyaikaan – ensimmäinen naisten maajoukkue koottiin
 4. Korona voi nakertaa nuorten palkkoja jopa vuosien ajan – tuleeko kolmikymppisistä 2020-luvun häviäjiä?
 5. "Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua
 6. Kolme valtuutettua ratkaisi Sysmän uuden koulun sijainnin – eri mieltä oleminen ei ole aina helppoa
 7. Kysely: Ammatillisen koulutuksen järjestäjät tyytyväisiä hallituksen koronatoimiin – "Rajoitukset on toteutettu hyvin ja määrätietoisesti"
 8. Pääkirjoitus: Lahden kasvutavoitteista realistisia
 9. Chiméne Bavardin Esalainen: Vuosien pohdiskelu päättyi koronakeväänä – topakka Tyyne teki meistä jälleen koirallisen perheen
 10. Puolustusvoimain lippujuhlan­ päivän ylennykset ja ansiomerkit – katso tästä ESS:n levikkialueen ylennetyt
 11. Lahden Aleksin ylikulkusillalle tuli kaksi uutta vaihtoehtoa: tunneli tai jaettu katutila
 12. Hollolan Kiikunlähteen parkkipaikka poistetaan – paikalliset kyllästyivät jatkuvaan liikenteeseen ja roskiin, luonnosta kerätään jopa ulostepapereita
 13. Koronakevään ketutuksesta syntyi sarja kirkkovenekoruja, jotka pelastivat hollolalaisen kultasepän konkurssilta
 14. Lahden Rautatienkadulla kokeillaan kaksisuuntaista pyöräilyä – nämä asiat kannattaa huomioida ensi viikosta alkaen
 15. Poliisi kehotti lopettamaan Helsingin Black Lives Matter -mielenosoituksen liiallisen väkimäärän takia

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.