Päijät-Hämeen Ateriapalvelut pinnisti viime vuonna voitolle

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut tekee ruokaa muun muassa alueen kouluihin ja hyvinvointiyhtymän toimipisteisiin. Mirja Hussain

Kimmo Kangas

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut teki viime vuonna voitollisen tuloksen. Yhtiön liikevoitto oli 0,7 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2018 oli 100 000 euroa alijäämäinen.

Kouluruoan suosio yllätti, Lahdessa ruokapaketin hakee maanantaina yli 3 000 oppilasta

Yhtiön tiedotteen mukaan parantuneen tuloksen taustalla on tuotannon keskittäminen suuriin valmistuskeittiöihin, elintarvikkeiden ostotoiminnan tehostuminen sekä ateriamäärien ennakointi.

Myös yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuonna. Liikevaihto kasvoi 1,7 prosenttia 27,4 miljoonaan euroon. Yhtiön omavaraisuusaste parani vajaat neljä prosenttiyksikköä 22 prosenttiin.

Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden mukaan viime viikkoina nopeasti levinneen koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on testannut yhtiön kykyä vastata asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin.

Normaalipäivänä Lahden Ateriapalvelut vastaa esimerkiksi Lahden kouluissa noin 10 000 lapsen ruokailusta. Koronaviruksen vuoksi ruokailijamäärä kouluissa laski hetkessä muutamaan sataan. Kouluissa opiskelevien oppilaiden ruokailu vaihtui koululuokissa nautittaviin annospakattuihin aterioihin. Kokonaan uusi kohderyhmä ovat etäoppilaat ja -opiskelijat, joille tarjotaan mahdollisuutta noutaa kylmäateriapakkaus kotona nautittavaksi. Kouluruuan jakelu etäoppilaille aloitettiin Lahdessa maanantaina.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut on Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän omistama yhtiö. Se kuuluu tytäryhtiönä Lahti-konserniin.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut tuottaa palveluita kunnille, kuntayhtymille, muille yhteisöille ja yrityksille sekä yksityisille henkilöille. Aterioita valmistetaan noin 25 000 päivässä. Yhtiön palveluksessa on noin 350 työntekijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden sataman yrittäjät arvioivat tulevaa kesää vaihtelevan varovaisesti – "Ihmiset ovat olleet monta kuukautta kotona ja varmasti panta puristaa"
 2. Lahdessa seurakunnan lasten leirejä perutaan, rippikoulujen järjestämiseen muutoksia
 3. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"
 4. Palava tavarajuna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junat myöhästelevät edelleen Lahti-Riihimäki-radalla
 5. Ohisalo tukisi myös Lahden joukkoliikennettä
 6. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 7. Ravintolat avaavat ovensa tänään - lue yön uutiskooste
 8. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan maanantaina – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuvat
 9. Pääkirjoitus: Korona ja vasemmistoliitto haastavat hävittäjähankkeen
 10. Hanna Myyrän Esalainen: Virtuaalitoteutukset eivät korvaa elävää elämää
 11. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa
 12. Kaukoliikenteen busseja lisätään vähitellen – "Perusajatus on, että tässä laajudessa mentäisiin koko kesä", toteaa Koiviston auton toimitusjohtaja Mikko Markkula
 13. FC Lahti palaa treeniviheriölle koko joukkueen voimin – harjoitusottelut käyntiin jo lauantaina Espoossa
 14. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 15. Historia: Opetustaulujen kuvat auttoivat oppimaan, kun oppikirjat sisälsivät vain tekstiä – Itä-Hämeen museo esittelee Hartolan ja Sysmän koulujen opetuskuvia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.