Näppis: Nyt tulevana kesänä tulisi urheilijoiden ja urheiluseuraväen poimia mansikkatilallisten mansikkasato talteen.

Seiväshyppääjä Pentti Nikula oli myös sokerijuurikkaan harvennuksen SM-kisan voittaja. Nyt tulevana kesänä tulisi urheilijoiden ja urh. seuraväen poimia mansikkatilallisten mansikkasato talteen. Heillä on fysiikka kunnossa ja sen luominen ei menisi hukkaan. Kansa on tukenut urheilijoita ja nyt on koronan takia urheilijoilla mahdollisuus tukea kansaa. Mutta antaako nykyurheilijoiden ylpeys ja valta sijaa jaloudelle?

Tästä vuodesta tulee kaikkien aikojen ilmastoteko ja samalla bensa halpenee eli voi ostaa kunnon kesäauton.

Hoitajat lomautetaan. Toiset uupuu työtaakan alla. Siinä meillä johtoesimerkkiä muillekin.

Tuleeko koronavirus postiluukusta? Käteinen raha on riski! Onko aamun lehti sekä päivän posti ja mainoslehdet?

Älypyörätie! Ei se ole tyhmä joka myy, vaan se joka ostaa!

Oli mielenkiintoinen ohjelma telkkarissa, kannbiksen polttaminen aiheuttaa vainoharhaisuuttta!

Kanarialla toimittiin jo liki kaksi viikkoa sitten.

Ole levollinen. Tämä aika on osa Jumalan suurta suunnitelmaa. Se tapahtuu,mikä on tarkoitettu ja ennalta nähty.

Se on turha sanoa et täältä ei löydy kausityöntekijöitä omasta maasta. Lapsena jo jouduin istuttamaan erilaisia taimia ja keräämään kylän marjat mansikat ym. Ei muuta kun työttömät töihin tai rahahantulo loppuu.

Möysän uimarannasta on tullut koirapuisto. Muuallakin pitäisi katsoa, mihin lemmikkinne tekee tarpeensa.

Kuppirintaliiveistä voi askarrella kasvosuojuksia. Vain nauhojen ompelu tarvitaan.

Kyllä taas tullaan Suomessa jälkijunassa. Liettuassa lentoasemalle tulevat matkalaiset viedään busseilla poliisisaattueen kera pakkokaranteeniin hotelliin.

Voi h....tti mitä Pelsuissa, kaikki lähteneet, viimeksi Severi, pelaaja joka olisi ehdottomasti pitänyt pitää, ensi kausi menetetty vaikka ei vielä edes näköpiirissä, oisko syytä vaihtaa Laukkanen

Joku tiesi ja ilmoitti täällä, että henkimaailma lähetti viruksen herättelemään. En usko, koska miksi herättelyt ja ohjaukset aina tapahtuisivat pahan kautta? Miksei hyvän, kait Kaikkivaltias pystyisi.

Vanhusten täytyy siis lopettaa veikkauspelit, koska kukaan muu ei voi heidän puolestaan käyttää heidän veikkauskorttejaan. Melko tasapuolista ja älykästä, eikö?

Toivottavasti nyt, luulosairaat älyäisi lopettaa sairaanhoidon kuormittamisen, turhilla käynneillään! Jää se aika oikeasti sairaiden hoitoon.

Nyt kun pandemian aikana bussimatkat todettu riskitekijöiksi (ja kertamaksukin kohta mahdottomuus), niin Lahti voisi vähän helpottaa asukkaiden elämää. Toriparkin eka tunti ilmaiseksi ja lisäksi kadunvarsipysäköinnin maksut alkamaan vasta klo 9. Pääsee hyväksyttäville asioinneille myös keskustaan.

Ymmärrys joi, äly älä jätä!

Jo muutama vko sitten pidin ainoana keinona kaikkien tartuntamaista tulevien karanteenitilojen järjestämistä. Vasta nyt saatiin tapahtumaan. Byrokratia on edelleen maassa voimissaan?

Eilen vielä Tikkurilasta nousi Joensuun junaan lentokentältä tulleita matkustajia ulkomailta. Mikään ei siis eiliseen mennessä ollut muuttunut vaikka muuta annetaan ymmärtää. Sama meno jatkunut viime viikot. Kyllä virus on jo hyvää vauhtia levinnyt ympäri Suomea. Päättäjät on pahasti jälkijunassa.

Levittääkö koirat virusta, kun niitä ei enää näy lenkillä?

Tarkoitatteko oikeasti, että minun pitäisi käydä omalla autolla keskussairaalalla ostamassa kertalippu bussiin, jos tarve on pari kertaa vuodessa päästä bussilla Soramäestä Pulla-Poikiin tai kaupunkiin? Älypuhelinta en omista enkä tämän takia hanki. Eläköön yksityisautoilu, ilmasto kiittää.

Holman Prisma klo 7.30. Mummot ja papat pareittain parveilevat sinne tänne. Hyllyjen täyttäjät täyttävät laatikoineen loputkin käytävistä. Ei mitään mahdollisuutta turvaväleihin, johon huonosti kuuluvin kehoituksin opastetaan. Markkinatunnelma. Ihan kuin koronasta ei olisi tietoakaan. Ei kannata mennä, jos haluaa terveenä pysyä.

Herätys ympäristöpääkaupunki Lahti! Pelkkä hieno nimitys ilman tekoja ei riitä. Biokaasulaitos olisi tukenut teemaa, mutta sehän torpedoitiin. Ympäristöpääkaupungin nolon räppi-delegaation tyhjänpäiväiset edustusreissut ulkomaille on onneksi nyt tauolla, mutta siitäkin kiitos kuuluu koronavirukselle. Upea kaupunkimme ansaitsee hyviä päätöksiä ja tekoja!

Montako turvapaikanhakijaa on tullut Suomeen koronavirusepidemian eli -pandemian aikana? Montako näitä tulijoita on ollut rajojen sulkemisen jälkeen?

Pysykää ikäihmiset kotona! Pysäkillä istutte vierekkäin ja odotatte bussia,ette näytä hyvää esimerkkiä muille! Ei tarvi lähteä kaupungille hengailemaan! Teidänkin kaupunginosassa paljon katuja kävellä turvaväli muistaen!

Nyt jokainen järkevä ihminen unohtaa ne "perusoikeutensa" ja noudattaa määräyksiä.

Risuinen ja roskainen Myllysaari odottaa Tommi isäntäänsä paikalle.

Kannattaisiko kaupungin satsata älypyörätien rahat esim haja-asutus alueella vesi ja viemäri töihin. Saatais edes jotain vastinetta kiinteistöverolle kun meillä ei ole mitään muuta kuin huonoja teitä.

Ei mediassa paljon ajatella kun koronaepidemiassa kerrotaan ennätyksiä. Noin viikon uutisissa TV:sä "riski ja piski".

Asiallinen kirjoitus Silja Kostia.Tuntuu olevan löysää rahaa kaupungin kassassa, kun ollaan tuhoamasssa ne vähäisetkin hiilinielut. Ei ole ruuhkaa ollut pyörätiellä minun elinaikana v. 62 Tosi törkeää luonnon raiskausta. Vihreä Lahti.

En tiedä muista nuorista, mutta ainakaan meidän 8-luokkalainen ei ehdi nyt etäopiskelun aikana yhtään hengähtää, saati piipahtaa ulkona tuntien välissä. Lähes koko koulupäivä menee koneella. Niin paljon tehtäviä nyt annetaan.

Kaupan työntekijöille läpinäkyvät kasvomaskit suojaksi käsineiden lisäksi! Vaarantavat terveytensä meidän hyväksemme!

Opettaja itkee netissä etätyön paljoutta. Joutuu tekemään yötä myöten. Oma vika. Oppilas palauttaa tehtävän deadlinen jälkeen. Miksi hyväksyy myöhässä palautetun tehtävän? Näinhän niitä vetelehtijöitä tehdään. Se pitäisi olla hylsy automaattisesti ja uusi tehtävä oppilaalle niin kauan, että oppii palauttamaan ajoissa. Sehän olisi kasvatusta.

Kylläpä taas joku "puhui" soopaa ulkomailta palaavista suomalaisista, heitä tulee siis noin tuhat (1000). Työmatkat kyllä turvataan Uudellemaalke ja takaisin kotiin.

Suomen laki ja sen pilkutus voi viedä satojen ihmisten hengen... ja vielä hätätilan vallitessa. Haloo Suomi! Ns.ykkösmaa kaikessa?

Mielenterveyden ongelmat lisääntyy kun sosiaaliset kontaktit vähenee. Suljetaan ja vähennetään kokoontumispaikkoja ja perutaan yhteisiä tekemisiä. Virtuaalinen maailma ei ole sama asia kuin konkreettinen.

Suomen päätöksen teko on omituisen hidasta. Jos joku hyökkäisi maahamme niin olisi hyökkääjä ihmessään kun puolustautumisen sijaan suomalaiset haluavat lautakunnalta lausunnon ettei kansalaisten oikeuksia loukata.

Huhhuh, onneksi ehti viikolla ulkoilla, pe klo 15 maissa oli ihan sikana ihmisiä ulkona. En mene ennen kuin maanantaina taas, pysyn kotona.

Koronalle herkät perussairaat työssäkäyvät aikuiset unohdettu! Mikä meidän kohtalo tässä? Itselläni 4 vakavaa perussairautta ja vielä altistavat lääkitykset. Töissä käytävä koko ajan? Kuka suojelee meitä?

Jos Lahdessa on liikaa sairaanhoitajia niin lomauttajat huomio vuokratkaa heitä Ranskaan. Siellä on pulaa ja samalla saadaan business-rahaa joka auttaa lopullisen laskun maksajia.

Ylen erikoislähetyksessä haastateltu Juha Rehula totesi, että kunnanjohtajana ei voi enää sanoa niinkuin ministerinä, että aika hoitaa.

A Saarinen halveksii Padasjoen Sanomissa Korona-mediaa. Jos saat taudin tai omaisesi niin muistattehan kieltäytyä tehohoidosta jos elämä on teille yhdentekevää.

Valitettavasti THL teki raskaan ja kalliin virheen kun laiminlöi lentokentän ohjauksen palavien kansalaisten kohdalta.

Hyvää päivää: Uudenmaan eristäminen kiinni sanojen muotovirheestä!! Onnistuu vain Suomessa. Ei taidakaan olla niin vakava tauti kun on aikaa leikkiä.

Tämä kauhea virus koskettaa rikkaita ja köyhiä ja hyvä niin ehkä nyt moni löytää Jeesuksen niin kuin itse aikoinaan onnellinen siitä.

Euroopassa elää noin 17 000 sutta. Niistä vain reilut 200 elää Suomessa!? Hävettää olla suomalainen.

Me kaks 75-vuotiasta tultiin 2.2.2020 mökille Hämeeseen. Olemme terveitä ja kauppias tuo ostokset postilaatikon luo. Miksi tulisimme kotiin Hesaan saamaan korona-viruksen?

Aamu perjantaina Vesku-Aleksi risteys. Juottolan ovet avoinna. 2 e tuoppi. Kaksi tuntia myöhemmin räkäporukkaa Sokokseen saakka kaulailemassa. Varmaankin kyseinen räkälä hakee kovat korona korvaukset.

Kääks. Genin sukupolvikartta. Mun 270 ladattua suoraa esi-isää on äidin Muolaa, isän Kanta-Häme paits 1500-luvun 9. isoisä Thomas Busch Turuust.

Miten me suomalaiset pääsemme kausityöntekijöiksi maatiloille? Keneen otamme yhteyttä? Ahkeria me olemme ja tunnollisia!

Lomautettuja n. 300 000, kai heistä joku viitsii lähteä marjatiloille töihin. Voi hyvät hyssykät.

Naapurin ukko hokee kaikille pihan pesusta. Sanoin tänään huoltomiehelle: pese viimeiseksi tämä talo. Astma on korvien välissä.

Linkola osui oikein. Jossain vaiheessa iskee epidemia joka koskettaa myös Suomea. Pentti tietää.

Mikä porukka kokoontuu Kalliolan kentällä? Nyt vanhemmat pistäkää ne nuoret kuriin.

Miksi hallitus ja viranomaiset pauhaavat koko ajan vain riskiryhmistä? Miksei puhuta vaarallisista tartuttajaryhmistä myös? Nuoriso, johon virus ei niin helposti tartu, voi vapaasti ryntäillä toreilla ja turuilla eikä kukaan siis tiedä, ketkä heistä ovat viruksen levittäjiä. Varokaa siis, ei vain riskiryhmiä, vaan myös tartunnan levittäjiä. Ei vain palaavia loma- ja veropakolaisia.

Poliisien, hoitohenkilökunnan, varusmiesten tarvittaessa pakko mennä töihin, myös työttömien pitäisi olla pakko mennä esim. mansikan poimintatöihin.

Ilveskanta Suomessa hieno. Koko Euroopassa noin 9 000 ilvestä joista noin 3 000 Suomessa. Olen ylpeä suomalainen.

Aivan täydellistä: Areenasta tulee Blue Note historia. Mun parhaita levyjä.

Suunnistukseen liittyvän 27.3. julkaistun näppiksen kirjoittaja ei alkuunkaan tiedä mistä kirjoittaa. Täyttä roskaa! Syyllistää henkilön nimeltä, vaikka omatoimirastien takana on seura/valtakunnallisesti monta seuraa. Kiersin radan kuivin jaloin (puh muk kuvatakseni) ilman mitään ongelmia.

Älkää päästäkö veropakolainen Nalle Wahlroosia takaisin Suomeen. Olkoon paratiisissaan, vaikka selittelisi taas kuinka sujuvasti.

On paljon muutakin, kuin tuulen huuhtoma perse. Voi nauttia elämästä täysin siemauksin ilman arkielämän tuomia paineita ja rasituksia. Siellä, missä haluaa, kunhan korona taakse jäänyttä elämää. Kiitän Luojaa.

KymiRingin kisat perutaan? Paljonko tulee kaupungille takkiin? Suuruudenhullut motomiehet voivat vastata.

Hölmökö oot? Herään joka aamu 5.30, ens viikolla siihen aikaan on pimeämpi kuin tällä viikolla. Mut sinähän vedät peittoa korville siihen aikaan!

Normaaliajassa eli talviajassa pidän siitä, että illat on pidempiä, näin olisi myös kesällä eikä tarvitsisi yrittää mennä nukkumaan: " kello on jo näin paljon, aamulla on taas aikainen herätys". Normaaliaika kunniaan ja pysyväksi ajaksi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti ei kannata hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä – aikoo tehdä vastaehdotuksen yhtymäkokoukselle
 2. Lahden kaupunginhallitus käveli lautakunnan yli, Löylykadun asuinalue uuteen harkintaan
 3. Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat
 4. Kimolan kanava avasi viimein porttinsa, ilman täytti jännittynyt supina ja veneilytunnelissa kajahtelivat riemukkaan kiljahdukset: "Tämä kanava vaikuttaa koko tämän alueen kehitykseen", katso kuvat
 5. FC Lahti ja FC Honka väänsivät maalittoman tasapelin – ”Tulta, kiimaa ja tunnetta täytyy kaivaa lisää”
 6. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa
 7. Poliisi: Lahden keskustassa ammuttu luoti osui auton ikkunaan
 8. Poliisi julkaisi Hämeen alkuvuoden rikostilastot – huumausainerikoksissa kasvua jopa neljännes, Päijät-Hämeessä törkeiden pahoinpitelyjen määrä nousi vuoden takaisesta
 9. Tähtihetket jäivät vähiin, Lahti ja Honka tasasivat pisteet
 10. Pelicansin valmennustiimi on kasassa – Päävalmentaja Tommi Niemelä saa rinnalleen tuttuja ja täysin uusia kasvoja
 11. Hyvinvointiyhtymä: päivystysavun numerossa ruuhkaa, koronatestien tulokset valmistuvat viiveellä
 12. Hämeen poliisi jatkaa Lahden Liipolan väkivaltaisen ryöstön selvittämistä – alueen valvontakameroiden omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin
 13. Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle
 14. LAB ja LUT avaavat kampuksensa kahden viikon päästä, syksyllä käytössä sekä lähi- että etäopetusta
 15. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, Etelä-Savossa uusi tartunta noin kahteen kuukauteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.