Pelicansin yt-neuvottelut päättyivät: kolme irtisanotaan, muita lomautetaan

Pelicansin kausi päättyi toissa viikolla kotiotteluun tyhjien katsomoiden edessä. Koronaviruksen aiheuttamat suositukset yleisötapahtumien perumisesta olivat juuri astuneet voimaan, mutta sarjakautta ei ollut vielä keskeytetty. Pian pelien päättymisen jälkeen tuli tieto yt-neuvotteluista. Sami Kuusivirta

ESS

Jääkiekkoseura Lahden Pelicans sai toissa viikolla alkaneet yt-neuvottelunsa päätökseen nopeutetussa aikataulussa. Lahden Pelicans oy:tä ja Pelicans Ravintolat oy:tä koskeneet yt-neuvottelut johtivat kolmen työntekijän irtisanomiseen. Yhtiöiden muu vakituinen henkilöstö lomautetaan enintään 90 päivän ajaksi.

Irtisanomiset kohdistuivat ravintolahenkilökuntaan. Lomautukset toteutetaan porrastetusti huhtikuun ja vuoden lopun välisenä aikana.

– Tämän hetkinen tilanne Suomessa ja maailmalla tekee tulevaisuuden näkymistä haastavat ja mahdottomat ennustaa. Meidän jääkiekkokautemme ulkopuolinen liiketoiminta pohjautuu tapahtumiin ja ravintolabisnekseen, joten sen suhteen lähitulevaisuus näyttää liiketoimintamme kannalta synkältä, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu toteaa tiedotteessa.

– Tällaiset henkilöstöön kohdistuvat ratkaisut ovat aina vaikeita, mutta ne olivat pakollisia tässä vallitsevassa tilanteessa. Haluan kiittää henkilöstöä ymmärryksestä ja hyvässä hengessä käydyistä neuvotteluista. Tästäkin selvitään, mutta siihen tarvitaan sekä henkilöstön että muun yhteisön tukea.

"Kasvoin kauden aikana valmentajana ja ihmisenä paljon" – Turbulenssin hurjuus yllätti Pelicans-käskijä Jesse Wellingin totaalisesti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.