Päijät-Hämeessä jäteasemat siirtyvät kesäkauden aukioloaikoihin – "Asemilla ollut jopa ruuhkaa"

Jäteasema Pilleri Lahdessa on avoinna samoilla aukioloajoilla ympäri vuoden, arkisin kello 7–20 ja lauantaisin kello 10–15. Pirjo Kamppila
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen Jätehuollon (PHJ) jäteasemat siirtyvät kesäkauden laajennettuihin aukioloaikoihin huhtikuun alussa.

Aukioloajat ovat voimassa lokakuun loppuun saakka.

Kaikki alueen seitsemän jäteasemaa ja Kujalan jätekeskus palvelevat toistaiseksi normaalisti, PHJ kertoo tiedotteessa. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa kaikissa jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä sähköisesti tai puhelimitse.

PHJ pyytää kuitenkin erityisesti riskiryhmään kuuluvia siirtämään asiointiaan jäteasemalla tuonnemmaksi koronavirustilanteen vuoksi.

Asiakkaita muistutetaan myös säilyttämään turvavälit ja huolehtimaan käsihygieniasta jäteasemalla asioitaessa. Maksuvälineeksi toivotaan mieluummin korttia kuin käteistä rahaa.

Jäteasemilla otetaan vastaan muut kuin kotitaloudessa syntyvät päivittäisjätteet.

Koronavirustilanteen alettua jäteasemien asiakasmäärät ovat kasvaneet ja joillakin jäteasemilla on ollut jopa ruuhkaa, kertoo PHJ:n jäteasemien palveluesimies Mika Kantele tiedotteessa.

– Näyttää siltä, että ihmisillä on nyt aikaa siivota varastojaan ja asioida jäteasemalla. Tietenkin myös keväinen sää vaikuttaa meillä aina asiakasmääriin ja ruuhkiin.

– Nyt tässä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa toivomme kuitenkin, että asukkaat harkitsisivat jäteasemalle tuloaan ja mahdollisuuksien mukaan lykkäisivät asiointiaan tuonnemmaksi. Eritoten toivomme koronaviruksen kannalta riskiryhmään kuuluvien ottavan asian vakavasti, Kantele sanoo tiedotteessa.

Aukioloajat voi tarkistaa PHJ:n verkkosivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – julkaisun aikaansaama laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 2. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 3. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 4. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 5. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajan suojelu kertoo tiukasta hierarkiasta – "Paras näyttö on saatu siitä, että kamerat ja kuuntelulaitteet ovat olleet kerhotilojen sisäpuolella"
 6. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 7. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 8. Näin erotat haitallisen espanjansiruetanan harmittomasta ukkoetanasta
 9. Lukijalta: Museo tiesi tarkasti, mitä torin alta löytyisi
 10. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 11. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 12. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 13. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 14. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 15. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.