Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla järjestetään jälleen Sibeliustalossa

Viime vuonna Sibeliustalo oli itsenäisyyspäivänä lähes täynnä Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi. Mirja Hussain

Heidi Asplund

Lahden perinteinen itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla järjestetään Sibeliustalossa jälleen torstaina. Tänä vuonna teemana on Suomen upea luonto ja sen turvaaminen tuleville sukupolville.

Juhlaa on viime vuosina viety perhejuhlan suuntaan. Juhla kestää 50 minuuttia, eli se on lapsille sopivan pituinen. Lyhyen puheen lisäksi mukana on musiikkia, tanssia ja näytelmä.

Juhlapuhujana on Lahti-mitalisti, galleristi Riitta Nuorivaara-Luhtanen. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau lausuu kaupungin tervehdyksen. Juhlassa esiintyvät Lahden Nuorisoteatteri, Lahden Tanssiopisto, Lahden konservatorion puhallinorkesteri, Lahden Mieskuoro ja Varjottaret-yhtye.

Kansalaisjuhlaan on vapaa pääsy. Sisäänpääsyyn oikeuttavia käsiohjelmia jaetaan ovelta kello 12.15 alkaen. Juhla alkaa kello 13.

Paikalle saapuneet ovat aina mahtuneet Sibeliustaloon.

– Viime vuosi on huono verrokki, koska oli Suomi 100 -juhlat, mutta silloinkin kaikki mahtuivat istumaan, kertoo kaupungin kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos.

Karhoksen mukaan yleensä juhliin on osallistunut 400–800 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 3. SpaceX:n raketti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen – historian ensimmäinen yksityisen yrityksen toteuttama miehitetty avaruuslento
 4. Pääkirjoitus: Nykyinen väylä on Itärataa parempi
 5. Markus Pirttijoen Esalainen: Tervetuloa matkailemaan, kansliapäällikkö Varhila!
 6. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 7. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 8. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 9. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 10. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 11. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 12. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 13. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 14. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 15. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.