Sähkön jakeluhäiriö saatiin kokonaan korjattua kello 22:n jälkeen Lahdessa - viallinen maakaapeli löytyi Kärpäsenkadulta

Nina Räty

Monet kaupunginosat Lahdessa pimenivät kello 21:n aikaan sunnuntai-iltana. Syynä oli keskijännitevika Kärpäsen alueella, kerrottiin Lahti Energian vikapäivystyksestä.

Sähköt olivat pois sekä katuvaloista että rakennuksista, joten alueet olivat täysin pimeinä. Keskijännitevika on kyseessä silloin, kun sähköt ovat pois suurelta alueelta.

Vähän ennen iltakymmentä vika-alue oli saatu rajattua tiettyyn alueeseen Kärpäsessä ja ilman sähköä oli vielä 650 asia­kasta eli taloutta. Lahti Energia ei kuitenkaan vielä tiennyt tarkkaa vikapaikkaa.

Vikapäivystyksen mukaan keskijännitevika oli maakaapelissa. Siksi se ei voinut johtua esimerkiksi kaatuneesta puusta tai johtoihin lentäneestä linnusta, jotka yleensä aiheuttavat vastaavia laajoja sähkökatkoja.

Viallinen kaapeli löydettiin Kärpäsenkadun alusta ja saatiin erotettua vähän iltakymmenen jälkeen, jolloin sähköt saatiin palautettua myös Kärpäsen alueelle. Pisimmillään sähköt olivat pois noin tunnin ja 20 minuuttia.

Lahti Energian vikapäivystyksen mukaan syy sähkön jakeluhäiriöön saadaan selville vasta, kun viallinen kaapeli kaivetaan esille.

Sähköt olivat vähän alle tunnin pois ainakin Metsäkankaalla, Petsamossa ja Pirttiharjussa. Lahti Energian vikakartan mukaan sähkön jakeluhäiriö koski Lahdessa enimmillään lähes 3 500:aa asiakasta.

Iltayhdeksän aikaan pimeni aluksi huomattavasti laajempi alue Lahdesta, mutta nämä sähkökatkot kestivät Lahti Energian vikapäivystyksen mukaan vain muutamia minuutteja. Sähkökatkoja oli Jalkarannassa, Jokimaalla ja Nikulassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.