Kolme joulukuusta on piilotettu metsään – löytäjä saa pitää kuusen

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme järjestää joulukuusigeokätköilyn. Se on piilottanut kolme poikkisahattua kuusta Päijät-Hämeen metsiin. Samuli Ikäheimo

Anne Honkanen

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme on kätkenyt kolme joulukuusta metsiin geokätköilyn hengessä. Kuusikätkölle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Valmiiksi poikkisahatut kuuset on koristeltu punaisella nauhalla.

Kuuset on tarkoitus löytyy koordinaattien avulla, jotka julkaistaan lauantaina 15. joulukuuta noin kello 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset ja mhy.fi/paijat-hame. Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme paljastaa kuusien sijainnista etukäteen vain sen, että ne sijaitsevat Hollolassa, Lahdessa ja Asikkalassa. Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla.

Kuusikätkön lisäksi piilossa on tiedotteen mukaan myös pientä lohdutuspalkintoa ilman kuusta jääneille. Lisäksi kätköpaikassa on purkki, jossa olevaan lokivihkoon toivotaan kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä.

Joulukuusikätköily on tiedotteen mukaan metsänhoitoyhdistysten järjestämä perinteinen, valtakunnallinen tempaus, johon osallistuu useita yhdistyksiä ympäri maata. Kuusikätköilyn avulla muistutetaan myös siitä, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa myös jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.