ESS:n lähteet: Francis McCarron kouri Elisa Lientolaa kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlissa – McCarron kiistää kaiken

Francis McCarronin kerrotaan kourineen Elisa Lientolaa kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlissa. Anssi Hietamaa, Armi Salonen

Emmi Tuomisto

Lahtelainen kaupunginvaltuutettu kouri toista valtuutettua eilisissä itsenäisyyspäivän juhlissa kaupungintalolla. Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Elisa Lientola myöntää , että hän joutui kourinnan kohteeksi.

Lientola on kirjoittanut yksityisessä Facebook-päivityksessä tapauksesta. Valtuustokollega oli tarttunut Lientolaa takapuolesta ja Lientolan ärähdettyä tapahtuneesta reagoinut siihen kouraisemalla vielä rinnastakin.

Lientola sanoo, että tilanne oli kiusallinen siksikin, että muut paikalla olleet olivat syyllistäneet Lientolaa siitä, ettei hän antanut tapauksen olla ja "pilasi tunnelman". Häirikön käytöstä pidettiin porukassa niin tavanomaisena, ettei siihen kannattaisi vahvasti reagoida.

Lientola sanoo kuitenkin, että aikoo jatkossakin reagoida lääpintään.

– Ei ole mun häpeäni paskamaisten setämiesten käytös, jonka tarkoitus on kaventaa mun ja muiden naisten elintilaa, Lientola kirjoittaa.

Lientola kertoo kuitenkin päivityksessään, että kollega on pyytänyt tapahtunutta anteeksi sen jälkeen, kun siihen oli puututtu valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien taholta.

saamien tietojen mukaan Lientolaan kiinni käynyt valtuutettu oli kokoomuksen Francis McCarron. McCarron sanoo kiistävänsä kategorisesti koko tapauksen.

– Todella ikävää, että tällaista levitetään. Muuta en kommentoi, McCarron sanoo.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Rahkonen oli illalla selvittämässä tapausta, mutta ei halua kommentoida sitä julkisesti, koska kyseessä on asianomistajien oma asia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 5.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Kolmas kuolemantapaus sunnuntaina, uusia tartuntoja kolme
 2. Mies hukkui Merrasjärveen Lahdessa
 3. Omakotitalon yläkerta tulessa Hollolassa, sammutus käynnissä
 4. Kiikunlähteellä roskaamista, Heinolassa mopoilijoita ulkoilureiteillä – ryntäys luontokohteisiin ei ole sujunut ongelmitta
 5. Yle: Pentti Linkola on kuollut 87-vuotiaana
 6. "Hämmentää, miksi puhutaan yhtä ja tehdään toista" – Venäjälle palannut ex-lahtelainen ihmettelee kotimaansa koronasekoilua
 7. Poliisin kiireet siirtyivät ravintoloista yksityisasuntoihin
 8. Lahti sai vuoden 2023 Kalevan kisat – SUL kertoi positiivisista taloustuloksista
 9. Koronakriisi nakertaa Lahden asuntokauppaa, myyjät pelkäävät sairastumista ja ostajat lomautuksia
 10. Sirpa Welch, 44, on tarjoillut hampurilaisia Clint Eastwoodille ja kokannut upporikkaiden kemuissa, mutta rikkaudenkin elämä on jumissa – "Tällä hetkellä pitää improvisioida"
 11. "Olen rauhoitellut itseäni napsimalla pikkumakeisia" – Lievitätkö koronastressiä herkuilla? Stressisyömisen voi panna kuriin ja tilalle keksiä terveellisempiä vaihtoehtoja
 12. Hartolassa sijaitsevan Linna Hotellin vuokrasopimus purettiin riitaisissa tunnelmissa
 13. Koulutyö jatkuu kotona, liikuntatunti vie vaikka retkelle – tällaista on etäkoulu nastolalaisessa nelilapsisessa perheessä
 14. Leppäsen perheen lapset muistavat tänään palmusunnuntaina isovanhempia virpomispuheluilla – "Oliver mietti, miten kaverin voisi saada etänä yökylään"
 15. "Ei maailmaa voi panna vuodeksi kiinni" – Matkailun tutkija Tom Selänniemi uskoo matkailualan toipuvan, mutta on huolissaan pienistä perheyrityksistä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.