ESS:n lähteet: Francis McCarron kouri Elisa Lientolaa kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlissa – McCarron kiistää kaiken

Francis McCarronin kerrotaan kourineen Elisa Lientolaa kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlissa. Anssi Hietamaa, Armi Salonen

Emmi Tuomisto

Lahtelainen kaupunginvaltuutettu kouri toista valtuutettua eilisissä itsenäisyyspäivän juhlissa kaupungintalolla. Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Elisa Lientola myöntää , että hän joutui kourinnan kohteeksi.

Lientola on kirjoittanut yksityisessä Facebook-päivityksessä tapauksesta. Valtuustokollega oli tarttunut Lientolaa takapuolesta ja Lientolan ärähdettyä tapahtuneesta reagoinut siihen kouraisemalla vielä rinnastakin.

Lientola sanoo, että tilanne oli kiusallinen siksikin, että muut paikalla olleet olivat syyllistäneet Lientolaa siitä, ettei hän antanut tapauksen olla ja "pilasi tunnelman". Häirikön käytöstä pidettiin porukassa niin tavanomaisena, ettei siihen kannattaisi vahvasti reagoida.

Lientola sanoo kuitenkin, että aikoo jatkossakin reagoida lääpintään.

– Ei ole mun häpeäni paskamaisten setämiesten käytös, jonka tarkoitus on kaventaa mun ja muiden naisten elintilaa, Lientola kirjoittaa.

Lientola kertoo kuitenkin päivityksessään, että kollega on pyytänyt tapahtunutta anteeksi sen jälkeen, kun siihen oli puututtu valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien taholta.

saamien tietojen mukaan Lientolaan kiinni käynyt valtuutettu oli kokoomuksen Francis McCarron. McCarron sanoo kiistävänsä kategorisesti koko tapauksen.

– Todella ikävää, että tällaista levitetään. Muuta en kommentoi, McCarron sanoo.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Rahkonen oli illalla selvittämässä tapausta, mutta ei halua kommentoida sitä julkisesti, koska kyseessä on asianomistajien oma asia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.