Lautakunta äänesti Alatorin kioskin kaavasta – "On eri asia, kuka näkee bisneksen paikan"

Eteläiselle Liipolankadulle tehdään pyöräkaistat samalla, kun Lahti Aqua repii kadun auki.

Kioskirakennus sijoitettaisiin Vapaudenkadun varteen Alatorin reunaan. Pro Ilmakuvaus
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Lahden Alatorin reunaan Vapaudenkadulle voidaan osoittaa paikka kioskirakennukselle, katsoo tiistaina kokoontunut kaupungin tekninen ja ympäristölautakunta.

Lautakunta hyväksyi kioskia koskevan kaavamuutoksen äänin 8–4 ja päätti asettaa sen nähtäville. Kaava mahdollistaisi sadan neliömetrin suuruisen kioskin, grillin tai julkisten palveluiden tilan sijoittamisen Vapaudenkadun kävelyalueen reunaan.

Kioskivarauksen poistamisen kannalla olivat lautakunnassa Arja Rantala (kok.), Jari Hartman (sd.), Minna Lampinen (sd.) ja Maarit Tuomi (ps.). He pitivät ongelmallisena esimerkiksi pysäköinnin järjestämistä, jos kioskiin tulisi Postin noutopiste, kertoo puheenjohtaja Francis McCarron (kok.).

– Kaava mahdollistaa kioskitoiminnan. Itse en nähnyt järkeä hylkäämisessä. On eri asia, kuka näkee bisneksen paikan, hän toteaa.

Lautakunta äänesti myös Eteläisen Liipolankadun pyöräkaistoista, joita on suunniteltu Ajokadun ja Luhtikadun välille. Katusuunnitelma hyväksyttiin äänin 10–2 Hartmanin ja Rantalan äänestäessä vastaan.

Pyöräilijöille tehdään yksisuuntaiset pyöräreitit molempiin suuntiin.

– Lahti Aqua on aloittamassa putkityöt ja repii kadun auki joka tapauksessa. On järkevää tehdä kadun pinta uuden tieliikennelain mukaiseksi, McCarron sanoo.

Lautakunta kävi lähetekeskustelua Mukkulankadun ja Lahdenkadun risteyksen kioskitonteista, joiden vuokrasopimukset ovat umpeutumassa.

– Viranhaltijat halusivat tietää, halutaanko vuokrasopimuksia jatkaa, vai halutaanko aluetta lähteä kehittämään. Lähdemme siitä, että jos yritykset haluavat nykyistä toimintaansa jatkaa, tervehdimme sitä ilolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Urheilukanavat koronan kourissa: Tarjontaa riittää, mutta nostalgia ei kannattele loputtomiin – ”Vähän kuin katsoisi romanttista komediaa”
 2. Huutaja voi jäädä rannalle nettihuutokaupassa – oikeusasiamies vaatii ulosottomiestä huolehtimaan ostajaehdokkaiden yhdenvertaisesta kohtelusta
 3. Lahtelaiseen Koivistoisen Mansikkapaikkaan tulvii työhakemuksia – yritys rekrytoi tälle kaudelle ensisijaisesti kotimaista työvoimaa, mutta monilla marjatiloilla jännitetään, kuinka sadon käy
 4. Jenna Lindén on liikuttanut ja opastanut ihmisiä maailmalla – koronavirustilanne pysäytti Sveitsissä asuvan lahtelaisen arjen
 5. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 6. Halton, Merivaara ja Hermetel valmiina kumppaninsa kanssa tehohoitotilojen tuotantoon koronapotilaille – tilapäisiä tiloja voisi tarvittaessa rakentaa esimerkiksi messu- ja urheiluhalleihin
 7. Ylen gallup: Koronakriisi paisutti SDP:n suosiota – pääministeripuolue nousi lähes perussuomalaisten rinnalle
 8. Yhteys Lahden Myllysaareen on nyt poikki, silloista huonokuntoisin saa uudet puupalkit
 9. MTV: Hollannissa pysäytettiin Suomeen matkalla ollut iso huumelasti, Helvetin enkeleitä vangittu tapaukseen liittyen
 10. Nyt pitää tehostaa pintojen putsausta – lue siivousvinkit virusten karkotukseen
 11. 8.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä ei ole kasvanut - Päijät-Hämeessä 46 tartuntaa
 12. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 13. Tutkimus kumoaa pinttyneet väitteet: Koko Suomen maaseutu ei tyhjene, vain neljäsosa alueista taantuu pysyvästi
 14. Pandemia vaikuttaa myös hiihtäjien talouteen – Perttu Hyvärinen: "Edessä on iso haaste"
 15. Uskaltaako kotiinsa tilata nyt siivoojaa? Lahtelainen siivousalan yrittäjä kertoo, miten vastuullinen epidemiasiivoaja toimii

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.