Lautakunta äänesti Alatorin kioskin kaavasta – "On eri asia, kuka näkee bisneksen paikan"

Eteläiselle Liipolankadulle tehdään pyöräkaistat samalla, kun Lahti Aqua repii kadun auki.

Kioskirakennus sijoitettaisiin Vapaudenkadun varteen Alatorin reunaan. Pro Ilmakuvaus
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Lahden Alatorin reunaan Vapaudenkadulle voidaan osoittaa paikka kioskirakennukselle, katsoo tiistaina kokoontunut kaupungin tekninen ja ympäristölautakunta.

Lautakunta hyväksyi kioskia koskevan kaavamuutoksen äänin 8–4 ja päätti asettaa sen nähtäville. Kaava mahdollistaisi sadan neliömetrin suuruisen kioskin, grillin tai julkisten palveluiden tilan sijoittamisen Vapaudenkadun kävelyalueen reunaan.

Kioskivarauksen poistamisen kannalla olivat lautakunnassa Arja Rantala (kok.), Jari Hartman (sd.), Minna Lampinen (sd.) ja Maarit Tuomi (ps.). He pitivät ongelmallisena esimerkiksi pysäköinnin järjestämistä, jos kioskiin tulisi Postin noutopiste, kertoo puheenjohtaja Francis McCarron (kok.).

– Kaava mahdollistaa kioskitoiminnan. Itse en nähnyt järkeä hylkäämisessä. On eri asia, kuka näkee bisneksen paikan, hän toteaa.

Lautakunta äänesti myös Eteläisen Liipolankadun pyöräkaistoista, joita on suunniteltu Ajokadun ja Luhtikadun välille. Katusuunnitelma hyväksyttiin äänin 10–2 Hartmanin ja Rantalan äänestäessä vastaan.

Pyöräilijöille tehdään yksisuuntaiset pyöräreitit molempiin suuntiin.

– Lahti Aqua on aloittamassa putkityöt ja repii kadun auki joka tapauksessa. On järkevää tehdä kadun pinta uuden tieliikennelain mukaiseksi, McCarron sanoo.

Lautakunta kävi lähetekeskustelua Mukkulankadun ja Lahdenkadun risteyksen kioskitonteista, joiden vuokrasopimukset ovat umpeutumassa.

– Viranhaltijat halusivat tietää, halutaanko vuokrasopimuksia jatkaa, vai halutaanko aluetta lähteä kehittämään. Lähdemme siitä, että jos yritykset haluavat nykyistä toimintaansa jatkaa, tervehdimme sitä ilolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.