Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tubettajasiskokset Elina ja Sofia: Muistakaa olla empaattisia vanhempianne kohtaan, tämä on heillekin uusi tilanne

Lotilan koulua käyvät lahtelaiset tubettajasiskokset Elina ja Sofia ovat ehtineet viime viikolla kotiin siirtyneiden koulutehtävien lisäksi puuhastelemaan myös paljon muuta.

- Me tykätään tosi paljon tanssia. Olemme myös menneet ulos pyöräilemään ja metsään kävelemään, kertoi Elina.

- Olemme pelanneet lautapelejä, ehtineet kuvaamaan paljon ihania videoita ja kirjoittaneet meidän kirjan loppuun. Olemme myös soittaneet, mainitsi käyrätorvea soittava Sofia.

- Ehdimme nyt itse asiassa tehdä paljon enemmänkin asioita, kun on kotikoulua, jatkoi pianon soittoa harrastava Elina ja antoi kuuntelijoille vinkin.

- Nyt kannattaa tehdä asioita, jotka tuovat itselleen onnea ja kannattaa miettiä positiivisia asioita.

Lahtelainen tubettaja Jaakko Parkkali koronatilanteesta: "Nuoret ovat opiskelleet netistä ja ottavat asian vakavasti, mutta vanhempien ihmisten pitäisi uskoa myös"

Siskokset kannustivat soittamaan kavereille videopuheluja nyt kun tapaamaan ja leikkimään ei voi mennä samalla tavalla kuin aikaisemmin.

- Sitten kun näkee uudestaan, niin arvostaa paljon enemmän sitä ystävää ja on paljon puheenaiheita, pohti Elina.

Perhereissu-elokuvan ensi-ilta vaihtuu syksyyn koronaviruksen vuoksi – myös Elinan ja Sofian kirjakiertue siirtyy

Elinan ja Sofian äidin paras ystävä työskentelee sairaanhoitajana Päijät-Hämeen keskussairaalassa ja siskokset tietävät, että sairaaloissa ja terveyskeskuksissa tehdään tärkeätä työtä.

- Vaikka nyt on ehkä vähän enemmän asiakkaita, niin teidän pitää muistaa, että te teette ihan sairaan tärkeätä työtä ja te olette ihania, muistutti Sofia.

Lahtelaiset tubettajatytöt Elina ja Sofia esiintyvät seuraavaksi koko perheen elokuvan pääosissa

- Olemme tosi kiitollisia siitä, mitä te teette, koska useimmat tekevät töitä kotoa käsin ja te joudutte menemään sinne töihin. Kiitos tosi paljon, olemme kiitollisia siitä että te vielä jaksatte, jatkoi Elina.

Siskokset lähettivät terveisiä moneen suuntaan, kuten kouluihin perheille ja myös Lahden kaupunginjohtajalle Pekka Timoselle.

Kuuntele Elinan ja Sofian haastattelu Radio Voimassa tästä.