Tuuli karkotti torimyyjätkin – kuukausimarkkinoita ei kuitenkaan siirretty torstaille

Tori-isäntä Timo Arasola ei ollut aiemmin kokenut näin myrskyistä ja hiljaista markkinapäivää. Janne Laakkonen

Terhi Säynäjärvi

Raju myrskytuuli hiljensi keskiviikkona myös Lahden torielämää. Kuukausimarkkinoille ei tullut kuin pieni osa tavallisesta markkinoiden kauppiasmäärästä.

– Kuukausimarkkinat olivat minun aikanani pidetyistä markkinoista huonoimmat, kommentoi Lahden tori-isäntä Timo Arasola.

Hän on toiminut tori-isäntänä 3,5 vuotta.

Arasola kertoo, että markkinakauppiaita tuli eilen torille vain 15–20. Parhaimmillaan heitä voi olla markkinoilla yli 200.

– Kova pakkanenkaan ei yleensä markkinoita haittaa, mutta kova tuuli on hankala asia. Ne jotka nyt uskaltautuivat paikalle, kertoivat kyllä hyvästä myynnistä.

Tori-isännältä oli kysytty, jos markkinat olisi voinut siirtää torstaille. Arasola haluaa kuitenkin pitää perinteestä kiinni.

– Kun markkinat on jo 140 vuoden ajan pidetty joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona, en halua olla tätä muuttamassa.

Vaikka kauppiaat kaikkosivat torilta, myrskytuuli ei tuonut isompia onnettomuuksia Lahden seudulle.

Tuuli katkoi keskiviikon vastaisena yönä puita, ja pelastuslaitosta oli pyydetty yön aikana apuun tielle kaatuneiden puiden raivaamiseksi Asikkalassa, Padasjoella, Sysmässä, Hartolassa ja Hollolassa.

Asikkalassa pakettiauto oli osunut tielle kaatuneeseen puuhun aamuyöstä. Autoon oli tullut vähäisiä vaurioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 3. SpaceX:n raketti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen – historian ensimmäinen yksityisen yrityksen toteuttama miehitetty avaruuslento
 4. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 5. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 6. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 7. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 8. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 9. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 10. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 11. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 12. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 13. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 14. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 15. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.