Lahden konserniyhtiöiltä isohko lahjoitus Lamkille – kaupungin kehitystä halutaan varmistaa koulutuksella

Lahden konserniyhtiöt haluavat varmistaa, että Lahdessa on osaavaa työvoimaa myös tulevaisuudessa. Pirjo Kamppila

Heidi Nikunen

Lahti-konsernin yhtiöt ovat lahjoittaneet Lahden ammattikorkeakoulun Vauhtia -varainhankintakampanjaan 256 000 euroa.

Lahjoitukseen osallistuivat Lahti Aqua, Lahti Energia, Lahden Talot, KOKO Lahti, Provincia ja Päijät-Hämeen Ateriapalvelut, Päijät-Hämeen Jätehuolto, Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut ja Spatium Toimitilat. Lahjoitus on kohdennettu tekniikan ja muotoilun koulutukseen.

Konsernin yhtiöt perustelevat lahjoitusta halullaan olla tukemassa LUT-korkeakoulujen toimintaa sekä varmistaa Lahden alueen elinkeinoelämän kehittymistä. Rahoittamalla koulutusta yhtiöt haluavat olla myös tukemassa Lahden kehittymistä Suomen johtavaksi ympäristökaupungiksi.

Lahdessa hyvää kehitystä

Konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen kuvailee rahoituksen yhdistävän konsernin yhteisöjä ja LUT-korkeakoulujen toimintaa. Hänen mukaansa lahjoitus voisi toimia siemenrahoituksena tekniikan ja muotoilun innovaatioille.

Lahden ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja Turo Kilpeläinen pitää ilmapiiriä Lahdessa nyt tulevaisuuteen suuntautuneena.

– LUT-korkeakoulut tulevat ottamaan entistä vahvempaa roolia alueen sekä sen yritysten kehittämisen ja kansainvälistämisen tulevaisuudesta. Kaupungin konserniyhtiöiden osoittama tuki on äärettömän tärkeää niin taloudellisesti kuin toiminnallisesti. Varainhankinnan kautta saatuja varoja tullaan kohdentamaan nimenomaan tällaisen toiminnan edistämiseen. Viesti on selvä, yhdessä ja yhteistyössä teemme Lahden tulevaisuutta, Kilpeläinen sanoo.

Lahden ammattikorkeakoulun Vauhtia-varainhankintakampanja jatkui viime vuoden loppuun.

Valtio on varannut yhteensä 24 miljoonaa euroa ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen. Pääomittamisen on alustavasti suunniteltu tapahtuvan niin sanotulla vastinrahamallilla, jossa ammattikorkeakoulut saavat euron valtiolta jokaista keräämäänsä euroa kohden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 2. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 3. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 4. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 5. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 6. Mökki ja auto tuhoutuivat tulipalossa Hartolassa
 7. Tuoliltanousu on hyvä jumppaliike seniorille – liikuntaa ei kannata unohtaa, vaikka ryhmätoiminta on tauolla
 8. LASBin päävalmentaja vaihtuu, uusi luotsi löytyi tiimin sisältä
 9. Hämeen poliisi: Koronavirusepidemia näkyy kotihälytyksissä, perheväkivallan lisääntymisestä on jo merkkejä
 10. ESS:n uusi juttusarja äänikirjoista alkaa - ensimmäisessä osassa perinteinen mies ja liberaali nainen ovat avioliiton raunioilla
 11. Poikkeustila iskee urheiluseuroihin – "Varainhankinta ja yhteistyökumppaneiden saaminen on tässä tilanteessa tosi vaikeaa"
 12. Mitkä Päijät-Hämeen ravintolat myyvät nyt aterioita ruoan noutajille tai kotiinkuljetuksella? Keräämme listaa, kerro meille ravintolastasi
 13. Lahden Lähimmäispalvelu perustaa verkkoon Korvikekerhon paikkaamaan kaupunginosakerhojen toimintaa
 14. Vierumäen Metalli konkurssiin – työntekijät lopettaneet jo vuodenvaihteessa
 15. Hollolan tulos ennakoitua vähemmän pakkasella

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.