Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lahden yläkoululaiset pääsevät ilmaiseksi uimaan ja kuntosalille

Lahden yläkoululaiset pääsevät kolmena arkipäivänä viikossa ilmaiseksi Lahden uimahalleihin uimaan ja kuntosalille. Kokeilu alkoi tämän vuoden alusta ja on voimassa ainakin tämän vuoden.

Lahden kaupunki haluaa kokeilulla kannustaa yläkoululaisia liikkumaan aiempaa enemmän ja hyödyntämään kaupungin monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Aloite kokeiluun tuli liikunta- ja kulttuurilautakunnalta.

Maksuttomat uinti- ja kuntosaliajat ovat tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 14–17. Sisään pääsee kello 14–16. Tiistaisin ilmainen aika on Kivimaan ja Saksalan uimahalleissa, torstaisin Lahden uimahallissa ja perjantaisin Nastolan uimahallissa.

Maksutta uimaan ja kuntosalille pääsee ilmoittautumalla uimahallin kassalle ja kertomalla, missä yläkoulussa ja millä luokalla on oppilaana.

- Lahden uimahallien kuntosaleilla on tavallisesti 14-vuoden ikäraja. Nyt siitä joustetaan kokeilun ajan niin, että kaikki yläkoululaiset pääsevät käymään kuntosalilla, kertoo kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas.