Milloin hoitoon? Näin toimit, jos sinulla on flunssan oireita ja epäilet saaneesi koronavirustartunnan - katso kaavio

Anne Honkanen

Monia on askarruttanut, miten toimia silloin, jos on flunssan oireita ja epäilee saaneensa koronavirustartunnan. Alla olevasta kaaviosta selviää, miten näissä tilanteissa toimitaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella.

Jos sinulla on hengitystieinfektio-oireita ja epäilet koronavirustartuntaa, ota terveydenhuoltoon yhteyttä puhelimitse. Hyvinvointiyhtymä ottaa koronavirusnäytteitä myös lievistä oireista kärsivistä potilaista, jos on syytä epäillä koronavirustartuntaa. Näytteenottoon hakeudutaan soittamalla päivystysavun numeroon 116 117. Numerosta saa tarvittavat ohjeet.​ 

Päivystysavun numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista. Jos tulet paikan päälle flunssaisena, saatat altistaa itsesi tarttuville taudeille. Toimimalla oikein säästät terveydenhuollon voimavaroja niille, jotka ovat kipeimmin hoidon tarpeessa.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa pitää soittaa hätänumeroon 112.

Jos koronavirukselle altistuminen tai tartunta mietityttää, tee Omaolossa koronavirustaudin oirearvio. Kyselyn avulla saat nopeasti luotettavan arvion hoidon tarpeellisuudesta. Saat myös mielenrauhan, jos huoli on aiheeton.

Tämä kaikkien tulisi tietää koronasta: Miten suojautua ja suojella muita virukselta, jota oireetonkin voi tartuttaa?

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut