Näppis: Nyt jos ei kausityöntekijöitä saada marjanpoimintaan ulkomailta, täytyy laittaa suomalaiset työttömät töihin.

Kesän marja- ja vihannessato on vaarassa jäädä korjaamatta. Kyllä siihen työvoima löytyy ja se on lähellä. Eikä pane vastaan, tekee kiltisti. Meillä on valmiuslaki otettu käyttöön. Nyt vaan hallitus päättää, että työttömien tulee ilmoittautua marja- ja hedelmätiloille.

Nyt jos ei kausityöntekijöitä saada marjanpoimintaan ulkomailta, täytyy laittaa suomalaiset työttömät töihin.

Aluehallintovirasto valvoo. Lain rikkomiset, siis rikokset käsitellään oikeudessa. Nyt on hyvä kaikkien ymmärtää missä ollaan ja mitä voi olla edessä.

Sairaaloiden Suomessa olisi pitänyt sallia hankkia suojavarust, muita tarv. ja lääkk. jo alkuvuonna silloin, kun niitä vielä sai. THL nukkui.

Apteekkarit ja apteekkien henkilökunta ansaitsee kiitokset hyvästä ja johdonmukaisesta palvelusta. Lääkeraaka-aineitten saannin vaikeutuminen ja kotimaisten kahden lääketukun kykenemättöyys on johtanut tavaran loppumiseen.

Tässä se halpatuonnin hinta. Toivotaan ettei heti uutta koronaa.

Ei voi olla totta! Joku vaatimassa ruokarahaa kun kouluruoka ei toteudu. Vanhemmat nyt vastuussa niistä ruuista. Maailmassa joka pv kuollaan koronaan. Hei hei?

Lähde mukaan klapi hommiin 25km lähimpään kauppaan ei näy ihmisiä koronaa levittämässä.

Äläkää nyt kuntapäättäjät ruvetko yhdistämään lasten ryhmiä! Pitäkää samat, ottakaa paperipyyhkeet käyttöön ja valvokaa käsien pesua jne. Ensin terveys sitten vasta säästöt!

N 70 v ollaan ns suuret ikäluokat, eli meitä on paljon. Siksi pitäisi pysyä poissa kahviloista, ainakin juttuseurasta siellä.

Uskokaa nyt yli 70-vuotiaat, että riippumatta kunnostanne olette vaarassa sairastua vakavasti koronaan, se vaan on fysiologin fakta.

Tiedoksi vaan sinulle joka mollaat suomalaisia, meillä ei ole mtn yhteyksiä Nato-maitten harrastamaan riistoon kehitysmaihin, eli kaiva omaa napaa.

Tässä taas nähtiin vanhempien ihmisten ohjeiden uskominen. Entinen pressa ja toisen puoliso konsertissa. Toisella Corona toivottavasti ei toisellakin.

Paljon ihmisiä, jotka vain nauraa koronalle ja eivät piittaa toisista ihmisistä. Asiakaspalvelussa tuon huomaa. Huolestuttavaa!

Tämä idea hanhiparvien karkoittamiseen kesäisiltä kaupunkirannoilta on todella hyvä ja kannatettava! Toivottavasti se saadaan kattavasti toteutettua ja että se myös toimisi käytännössä.

On todella törkeää verrata Korona-viruksesta johtuvia rajoituksia holokaustiin! Ainakin 2 Näppis-kirjoitusta. Ei Sinua olla viemässä kaasukammioon. Myös lehdeltä on ala-arvoista julkaista em. kirjoituksia. Terv. pian 70-v.

Nyt jotain tolkkua seniorikansalaisten marttyyriasenteeseen! Jos vertaa vanhuksista huolehtimista ja kehoitusta olla kotona juutalaisten kohteluun ja pitää omaa osaansa huonompana niin on syytä katsoa peiliin ja miettiä näitä asioita hieman omaa napaa laajemmin!

Onneksi Ess verkkosivuilta tuli myös Jumalanpalvelus suorana Ristinkirkosta, ettei tarvinnut yrittää ymmärtää gospelin kohellusta.

Rinteen hallitus aloitti ilmaisen rahan jakamisen, ja jo viime syksynä näkyi että raha ei riitä kaikkiin dem. ja vas. lupauksiin. Valtion taloudessa varautumista huonoihin aikoihin, ei ollut ollenkaan. Hallituksen ja palkansaajajärjestöjen toimista johtuen yrityksien liikevaihtojen lasku ja kustannusten kasvu alkoi jo viime syksynä. Oltiin muuten, ennen hallituksen vaihtumista, talouden osalta lähellä tasapainoa, nyt ei olla lähelläkään. Uudet työpaikatkin pitäisi syntyä yksityiselle sektorille. Joitain kymmeniä työllistävänä yrittäjänä näyttää tulevaisuus todella huteralta. Vihapuheiden lietsonta yrittäjiä kohtaan vaan lisääntyy, tätäkö tämä hallitus haluaa. Nytkö on kaikkien hyvä olla?

Aivan mahtava Riemulaulut messu Lahden Ristinkirkossa Marian päivänä. Kiitos.

Kiitos Lahden seurakunnalle, Marjaanalle, upeille kuoroille ja sirkustaiteilijoille, näin tuodaan kirkko nykyaikaan ja helposti lähestyttäväksi

Eväspaketit etätyöläisille koulusta kotiin, niin helpottaa köyhän arkea. Kiitos

HUS:in lääkäri ihmetteli, että lääkintälaitteita huoltavat ja korjaavat eivät pääse maahan, mutta suomalaiset tuodaan lomareissuilta maahan informoimatta karanteenista. THL ja hallitus voisivat vähän "säätää" ohjeitaan. Vaikka pahasti myöhässä ollaankin.

Ei tässä punainen tarvitse olla, kun Sipilän hallituksen toimet EK:n avustuksella ihmetyttivät. Tietoinen tuloerojen kasvattaminen ja tavallisen työntekijän syyllistäminen menivät yli ymmärryksen.

Suomen hallitus tekee päätökset ja eduskunta vahvistaa tai hylkää valmiuslakitoimenpiteet. Ei presidentti päätä sisäpolitiikasta, eikä runno siinä suhteessa mitään.

Ei hengitystieongelmista kärsiviä voi laittaa homeiseen Salpakankaan terveyskeskuksen tiloihin. Missä viipyy lääkäreiden tietämys ?

Nyt, kun ei saa ulkona liikkua, voiskos sen parveke tupakoinnin lopettaa. Monelle ainut ulkoilupaikka. Tällä hetkellä ei parvekkeella oleskelu onnistu, kun ympäröiviltä parvekkeilta tulee vuoronperään savut sisälle asti, vaihtaa ovet, ikkunat olis kiinni.

Hyvä, että hanhiongelmaan vihdoinkin puututaan. Kahden alueen häätö siirtää linnut kuitenkin todennäköisesti toisaalle. Tasapuolisuuden nimissä, kuka auttaa aluetta , johon 200 linnun parvi siirtyy?

Voisiko joku PHKS:ssa ohjeistaa henkilökuntaa, jotka ovat olleet ulkomailla, mitä THL:n ohjeet tarkoittavat karanteenista. Käsittämätöntä toimintaa.

Älä hyvä ihminen vertaa 70 v ns karanteenia juutalaisvainoihin. Ota selvää tosiasioista. Paljon todellisuuteen perustuvia kirjoja. Lue edes yksi.

Onko suotavaa että Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtajana jatkaa vastuuntunnoton ja tekojaan vähättelevä henkilö?

Korona latu kyllä pidetään kunnossa ja pappoja piisaa. Lasten ja nuorten paikat heti kiinni! Hienoa Lahti. Koskahan muuten siivoatte Salppurin kisojen paskat ja romut pois?

Tänä aikana on ollut vallalla individualismi, materialismi ja hedonismi. Ehkä Luoja haluaa koronaviruksen jyllätessä puhutella meitä jokaista siitä, mikä on suhteemme Häneen ja mitä kuuluu lähimmäisellemme.

Nyt poikkeusoloissa on äärimmäisen tärkeää että meillä on Yle ja paikallisesti ESS. Sensaatiolehdet sekoittaa asian joukkoon myös kansaa jakavia valeita ja puolitotuuksia.

Suojaamaton hoitohenkilöstökö levittää koronaa oman terveytensä uhalla. Sihteerit sairaalassa suoraan kontaktissa potilaisiin poliklinikoilla.

Onko sinulle koronaa vähättelevälle tullut mieleen, että tässä on kyse muistakin kuin vain sinusta? Et ole etuoikeutettu vaarantamaan muita ihmisiä!

70v. ja yli hyväkuntoiset ovat niin itsekkäitä, etteivät näe omaa napaansa kauemmaksi. Ei ole vielä viikatemies niittänyt riittävän läheltä. Riittääkö terveydenhuollon kädet sitten hoitamaan kun tautitapaukset räjähtävät käsiin. Tehdään niin tai näin, näillehän ei kelpaa.

Jos yrittäjä ei ole huomioinut että voi tulla huonoja aikoja, niin vika on yrittäjässä. Ei viruksessa. Pari huonoa viikkoa vuodessa ei kaada kunnon yritystä.

Kausityöntekiöiden pääsy: maailma menossa polvilleen ja ihmetellään jääkö sato keräämättä. Konkkia irtisanomisia turvapaikan hakijoita ja muita sosiaalipummeja Siinä sulle työvoimaa voi olla että tarvii keppiä välillä.

Miksi te Gran Canarialle menitte ihmiset, nyt sitte raivotte kun ette pääse pois. Oma syynne.

Ei jatkuvasti pitäisi puuttua riskiryhmien liikkumiseen. Kontaktien välttämisestä olen samaa mieltä. Asia on kuitenkin niin, että Suomeen toivat ja sitä levittävät keski-ikäiset, hyvätuloiset ja koulutetut ihmiset, jotka matkustelevat.

Taisi Rahkonen tehdä poliittisen itsemurhan Kanarian reissullaan.

89- linjan nuori poika räpläs omaa kännykkää ajon aikana. Mites meni niinkuin omasta mielestä tää homma. Turvallista matkaa.

Teen joka päivä ulkoilulenkin ja kaupassa käyn 2 kertaa viikossa, juoruilut olen jättänyt jo vuosia sitten, tuttavaa voi moikata ja mennä kotiin ja siinä se sitten päivän rutiinit on.

Kukkilassa samassa pihassa lapset huutaa ja karjuu joka päivä kavereidensa kanssa. Voisiko vanhemmat joskus sanoa, että vähempikin äänen käyttö riittää? Viikonloput kamalia, kun huutaminen alkaa aamusta ja kestää myöhään iltaan...

Kaisa Mäkäräiselle patsas. Antero Verto. Pystyasento vai makuuasento?

Pitäisi kyllä olla sulku kehä kolmosen pohjoispuolelle ei pitäisi helsinkiläisten tulla. Levittäisivät vaan koronan koko maahan kun mökkeilykausi alkaa.

Miten työttömät vähävaraiset ja eläkeläiset ja yksinäiset nyt pärjää kun Takatasku on kiinni ja seurakuntien yhteinen keittiöpalvelu on suljettu toistaiseksi, meneekö jakamatta jääneet elintarvikkeet nyt biojätteisiin?

Voisiko taloyhtiön edustaja ilmoittaa selkeästi jos asukkaasta halutaan päästä eroon? Ettei tarvi metelöitsemällä ja häiriön tuottammisella vihjailla. Moni ongelma jäisi silloin pois.

Vinkki yrittäjille. Paja kiinni. Lomauttakaa työntekijät, palkka ja sivukulut loppuu siihen. Pitäkää itse nyt kesäloma yms vapaat. Jos bisnes ei kestä muutaman viikon vuokran maksua, ei se ole yrittämisen arvoista. Kun savu hälvenee, palaa asiakas taannehtivien tarpeiden kanssa. Eihän työt häviä mihinkään. Ne vaan vähän siirtyy.

Korona on tulos vapaasta liikkuvuudesta ja pakonomaisesta tarpeesta lomailuun ulkomailla.

Miksi kaikki puhuvat viiruksesta, eikö se ole virus? Ärsyttävää....

Ne nuoret jotka viittaa kintaalla korona virukseen, eivät tajua sitä et niiden vanhemmat on just sitä riskiryhmä porukkaa, turha itkee jälkeenpäin. Totelkaa viranomaisia, säästytte monelta itkulta!

Meidän talomies putsaa joka päivä oven kahvat, valonapit, hissin, ja kaiteet. Hienoa vaivan näköä Mikalta.

Uusi synkkä pilvi laskeutui Euroopan ylle, uusi isku vasten kasvoja: Saara Sieppi äkämystyi oman itsensä yksinäisyyteensä, uutisoi Ilta-Sanomien Sanomat.

Kiitos sinulle Pirkko ihanainen! Olet ollut missi-kisoissakin, mutta et ole ylpistynyt. Olet kaunis niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Oot idoli monelle ja hyvin kannat sitä viittaa. T. Amanda ja Isabella

Eiköhän koronavirus lopu kun jääkiekkoilija Selänne vaatii presidenttiä ja pääministeriä kovempiin toimenkuviin.

Prisman verkkokaupassa "koronavirus" Tuotteita myynnissä 3-5 päivän toimitusajalla, joita ei ole yli kolmeen viikkoon ollutkaan ja saatavuudesta ei tietoakaan. Asiakaspalvelu ei vastaa useista yrityksistä huolimatta viesteihin, että saisi tilauksen peruutettua ja rahansa takaisin.

Alkoholismin hoito kotona ostoviinalla on ikävää. Hauskempaa on läträtä viinalla ravintolassa.

On se kumma, että somessa saa Hannua lyödä kuin vierasta sikaa. Vastaavasti Kalle on kuin norsu lasikaupassa. Nyt jarrua puuroihin ja nostetaan me-henkeä.

Kommentoi