Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Jo löytyi maailman polvilleen panija

Se löytyi kai lepakoista Kiinasta, tämä koronavirus. Tiedettiinkö edes tällaisen viruksen olemassaolosta aikaisemmin? Uskon että ei, kun ei sitä vastaan ollut edes mitään lääkettä.

Mistä se on saanut nimensä?

Korona kyllä tunnetaan varhaisista ajoista ja itse muistaisin meilläkin olleet sellaisen lautapelin aikoinaan. Ehkä tämä tautikin on saanut nimensä pelin mukaan, ja senkin lopputulos on arvaamaton.

Joka tapauksessa nyt terve maailma on tietoinen, mikä on koronavirus on ja kaikki maanosat ja valtiot pyrkivät elämään ´hissun kissun` välttääkseen sen holtittoman leviämisen.

Puoli komppaniaa oli petipotilaina ja sängyt pantiin opetusluokkaan ritirinnan.

Onnistuuko suuri maailma siinä, sen näemme myöhemmin.

Meillä on ollut pandemian luonteisia viruksia aikaisemminkin. Itselläni oli aikoinaan ”hongkongilainen” virussairaus ollessani asepalveluksessa.

Silloin meistä oli puoli komppaniaa petipotilaina ja sängyt pantiin opetusluokkaan ritirinnan.

Nyt on kyse arvattavasti vielä vaarallisemmasta viruksesta, johon ei ole olemassa mitään lääkettä. Mutta miten tällaiselle virukselle on jo nimikin valmiina, vaikka siitä ei tiedetä oikeastaan mitään?

Tässä onkin juuri se maailman heikkous, vaikka uskotaankin, että kaikkeen ollaan valmiita. Pienet linnut ehkä kantavat tällaista ”mustaa surmaa” mukanaan. Ihmiskunta ei ole keksinyt sille torjuntalääkettä.

Ihmiskunnan varpaillaan olo tämän koronaviruksen suhteen siis jatkuu, ja jatkuuko se myöskin kesän jälkeen? Joka tapauksessa koulujen ovia suljetaan ja oppilaat siirtyvät kotiopetukseen. Aivan ongelmaton ei ole tämäkään siirtymä.

Olisiko tämä harppaus jostain uudesta ja vielä kokeilemattomasta? Voidaanko tätä tehdä vastaisuudessa enemmänkin?

Onko tämä uusi askel siihen, että maamme homekouluista päästään vihdoin eroon? Ainakin se edistää tekniikan käyttöä opetuksessa.

Nyt voidaan vain odottaa, mitä tuleman pitää ja luottaa siihen, että maailman valtiot tästä saavat ”niskalenkin”.

Siihenkin voinemme luottaa, että maailman kulku eteenpäin ei tähän takaiskuun vielä pysähdy. Elämme niin näemme.