Näppis: Saisivat kiinalaiset korvata nämä vahingot, kun lepakkoja syötyään tämän viruksen levittivät koko maailmaan.

Saisivat kiinalaiset korvata nämä vahingot, kun lepakkoja syötyään tämän viruksen levittivät koko maailmaan.

Vastuulliset kesäteatterit peruneet jo ensi kesän. Esim. Artjätvi. Mites muut? Ei kai harjoitella salaa? Nyt järki käteen!

Saako EU:n ulkopuolelta yhä tulla ihmisiä hakemaan Suomesta turvapaikkaa, vaikka tulijoista aiheutuisi terveysriski sekä karanteeni- ja jopa hoitotarve?

Esim. oikeaa, rehellistä ja laillista työtä ja kauppaa kohden ollut vastaisuus täytyy poistua.

Olen 71-v. En ole matkustellut missään. Yks. lääk.keskus peruutti ajanvar. syyttäen minua Covid 19-viruksen kantajaksi. Itkettää saastuttajasyytökset.

Jos koronasta selvitään, niin luvataan hoitohenkilökunnalle tuntuva palkankorotus.

Nyt tuli täysin todistetuksi politikkojen omaan napaan tuijotus kun Kokoomuksen Rahkonen valitsi omat bileet ennen kuin suositukset ja järjenkäytön. Paha moka!

Onko se vessapaperi nykypäivän pettuleipää?!

Kansalaiset! Ollaan kiitollisia kun ei tarvitse mennä pommisuojaan. Kyllä kotona aina tekemistä riittää.

Voisiko kokoontumiskielto koskea myös vanhan linja-autoaseman parkkipaikkaa ja siellä ympyrää ajavia isänmaan toivoja? Ralli on rattomme mutta jokaöisenä äänimaisemana alkaa tympiä.

Eduskunnassa puhalletaan nyt yhteen hiileen korona-viruksen takia. Eivät kapinoi keskusta ja oppositio. Myös luonto kiittää, kun turhaan ei matkustella.

Emme ole Italiassa, vaan Suomessa, missä riittää vielä metsiä ja tilaa liikkua. Tilaa on lenkkipoluilla. Siispä kaikki ikäihmiset jatkakaamme lenkkeilyä, pyöräilyä, hiihtoakin, että säilytämme hyvän kunnon. Ulkona ei tarvitse pelätä viruksia!

Karanteeni helppoa kuin heinän teko. Introverttinä en muulloinkaan kyläile enkä harrasta sos. suhteita.

Näin ankeina aikoina mukava kuunnella radiosta toimittajien Aki Laineen ja Olli Haapakankaan rauhallista juontoa. Pehmeät äänet radioon.

Yli 70-vuotiaiden sairastuminen koronaan ei todellakaan ole vain heidän oma asiansa. Heidän tulisi ymmärtää, että sairastuttuaan kuormittuu rajallinen terveydenhuoltojärjestelmämme moninkertaisesti verrattuna nuorempien sairastamiseen. Kehuskeleminen karanteenin noudattamatta jättämisellä on edesvastuutonta muita kansalaisia kohtaan. Yksi tehohoitopaikka voi viedä vaikka oman lapsen tai lapsenlapsen tarvitseman hoitoresurssin.

TV1:n aamussa neuvottiin tekemään "munakärpässieniä", jotta lapset söisivät kananmunia ja tomaatteja. Poisoppivatko he punakärpässienen myrkyllisyyden?

Romanialaisilla varma oleskelulupa suomeen, kunhan ovat tehneet Romaniassa rikoksen, josta seuraa useamman vuoden vankilareissu! Eihän me sivistyskansana voida lähettää heitä vankilaan, jossa ei kenties ole edes telkkaria eikä omaa veskiä. Voi aikoja, voi tapoja!

Niin paras hallitus ikinä. Niin selkeäsanaisia naisia että mummojenkin pitäisi ymmärtää ja noudattaa ohjeita.

Monille lasten kouluruoan puuttuminen on taloudellinen ennakoimaton ahdinko. Kutsutaan lapsi syömään, viedään kattilallinen ruokaa naapuriin tai suunnitellaan yhteisruokailua.

Yskikää kertakäyttönenäliinoihin, hihasta leviää osa pisaroista ympäristöön. Nenäliina roskiin heti, ei taskuun. Näin suojaudumme yhdessä parhaiten. T. Virustutkija .

Poistakaa esteet Ristinkirkon takaportaista. Lunta ei ole näkynyt pariin kuukauteen.

Miten kunnat huolehtivat varhaiskasvatuksen opettajien ja hoitajien suojauksesta? Turvaväliä lapseen on mahdoton pitää ja pienet yskivät spontaanisti päälle koko ajan!

Kiitos aloitteesta, Petri Alastalo, ei tarvita suojatyöpaikkoja porvareille.

Eikö se hemmetin Harakka jo tajua, että täältä Espanjasta ei tällä hetkellä aikaisteta kotiintuloa millään konstilla. Hyvä,jos päästään millään konstilla edes maksetulle paluumatkalle kun sen aika koittaa. Ministerien puheet ja käytännön tilanne eri asioita tässäkin asiassa.

Olen potenut miljoonia tappaneet aasialaisen ja hongkongilaisen viiruksen ilman nykyisenlaista mediameteliä ja kansalaisten ohjailua. Eläkää!!

Lupasit juhlahetken, kun tulemme ilmaiseksi töihin Salppuriin. Tuli viesti, juhla peruttu -ei siis siirretty, niin kuin muut toimivat. Olemme pettyneitä.

Korona on hyvä tekosyy monille poissaoloille, jotka aiheuttavat päänvaivaa työnantajilleen. Yrittäjät eivät maksa miten huvittaa veroja eikä yrittäjät liioittele tilannettaan. Yrittäjille ei palkka tule kuten palkansaajalle tai Kelan loputtomasta luukusta. Valtio voisi tulla vastaan, vaikka kolmeksi kuukaudeksi verojen suhteen, sillä kuukaudessa on niin monta pakollista kulua muutenkin. Tsemppiä ja voimia kaikille yrittäjille.

Valtakunnan päättäjät näyttää huonoa esimerkkiä kun eivät käytä hengityssuojaimia yli 10 hengen kokoontumisissa.

Autan muoria kaikin tavoin, jos sairastut koronaan.

Nyt tarvis urheiluseurojen, koulujen liikunnanopettajien ym. koota kymmenen hengen porukoita urheilukentille, metsään liikkumaan ulkona, ettei tule lisää ongelmanuoria!

Lahti rikkoo hallituksen määräyksiä, kun etätöihin kykenevät opettajat ja avustajat pakotetaan kouluihin. Suurin osa kulkee tietenkin julkisilla. Onneksi täällä on lisäksi kymmenisen (lue kymmeniä/satoja) työkaveriakin. Ja omat lapset päivän ajaksi hoitoon/ kouluun lisätauteja hakemaan...

Suomessa sairastettiin 50-luvun lopussa aasialainen influenssa niminen tauti. Se oli todella rankka tauti korkeine kuumeineen ja särkyineen, siitä ei tiedotettu kuten nykytautiin. Kuolleista ei puhuttu. Sairastin sen itsekin, olin nuori ja voimat riitti. Tauti raivosi joka puolella.

Kun lukee Näppist tai muita mielipiteitä, kuten jonkun, joka vertasi Suomen koronatilannetta Italiaan, ei voi kuin ihmetellä kirjoittajien asiantuntemattomuutta. Suomessa on toimittu kailkilta osin virukseen liittyen nopeammin kuin Italiassa tai Kiinan Wuhanissa. Mitäpä jos luotettaisiin asiantuntijoihin eikä hötkyiltäisi.

Katsoin juuri kuinka asiakas kopeloi n.6-8 kpl hedelmiä - vaan ei kelvannut yksikään...mutta sormenjäljet jäi...

Päättäjät, laittaisitteko raskaana olevan tyttärenne töihin sellaiseen paikkaan mistä on mahdollisuus saada koronavirus ?

Älyttömintä, mitä pyöräilyyn liittyen ikinä olen kuullut, on tämä Lahden älypyörätie. Älytöntä rahan haaskausta! Suorastaan koomista, että älypyörätiellä pyöräilijä voi näytöltä katsoa bussiaikatauluja ja pyörän parkkeeraus tapahtuu bussikortilla. Missä on äly ollut ideointivaiheessa?

Suun terveydenhuollossa suusuojien saanti vaikeutunut koska nyt moni muukin käyttää. Hykyn uusi ohje on vaihtaa suoja n. 3 tunnin välein eli ei enää potilaskohtainen. 3 tunnissa hoidetaan 6 potilasta. Kääk!

Kaikkivaltiaalle kiitos ja ylistys. Korona on osoitus suuresta rakkaudesta ja armosta luotuja kohtaan!

Kaupoissa edelleenkin paljon istujia, eikö kauppias voisi puuttua tähän? Esim. Padasjoella. Terveisin Korona.

Voisivatko kaikki mediat pitää vaikka yhden vuorokauden tauon korona-asiasta. Herkimmät ahdistuvat jatkuvaan koronatulvaan ja suuri osa kyllästyy koko asiaan eikä jaksa seurata eikä reagoida silloinkaan kun tarvittaisiin.

Kiitos presidentillemme demarien ja vasurien vastustuksesta huolimatta rajojemme sulkemisesta. Tosin se turvapaikanhakijoiden tulon salliminen on outoa.

Upea luonto ja palvelut lähellä. Suuret, vehreät piha-alueet. Loistavat ulkoilumaastot ja vertaansa vailla olevat kulkuyhteydet. Mikä se on? Liipola, the Best!

Miksi ent. Maistraatti nyk. Digi- ja väestövirasto kiusaa meitä edunvalvojia? Teemme tätä läheisen eduksi ja oto periaatteella. Nykyisen vuositilin teko on järkyttävän monimutkaista.

Sanna Marin ja muu "johtoviisikosta"menee ja on koko ajan mennyt Korona-asiassa asiantuntijoiden taakse. Miksi he eivät ole tehneet samaa sähköautoilun, päästöjen, pakolaisten ja muiden isojen asioiden kanssa vai riittääkö heillä niihin asioihin oma asiantuntemus ja tietämys?

Apteekissa yli 10 ihmistä yhtaikaa. Siis apteekissa! Eikä edes käsidesiä tarjolla asiakkaille.

Täytyy ihmetellä pääministerin ja hallituksen toimia koronaviruksen hoidossa. Koulut suljettu, koululaiset parveilee kaupungin keskustoissa ja yli 70 vuotiaat kuntoon katsomatta laitetaan kotiarestiin. Kyllä ihmiset on ennenkin pysyneet ikään katsomatta pysyneet kotona ja hoitaneet hyvin hygienia asiansa. Meni todella luottamus tämän pääministerin kykyyn hoitaa Suomen asioita kunnnolla

Ehdottaisin rauhoitettavaksi vanhusten omien asioiden (mm, kaupat , apteekit ym,) hoitoa varten jokin aikaväli esim, 9.00-12.00. Silloin näillä paikoilla muu väestö välttelisi käyntiä. Ettei riskiryhmät vaarantuisi.

Ministeri kehoitti käyttämään käsidesiä. Mistäs rouva ministeri on sitä saanut.

Karanteeniin joutuneet eivät noudata määräyksiä Päijät-Hämeessä. Lisää tietoa karanteenin tärkeydestä. Muuten tilanne pahenee ja pitenee

Kuinka joku voi narista tupakan savusta tai koiran jätöksistä ? Kun korona osuu kohdalle ei savu tai edes kakkaan astuminen tunnu missään. Järki käteen!

Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hannu Rahkonen, 60 v.! Täytyykö aikuiselle miehelle jonkun tulla sanomaan: "Pakkaa laukkusi ja palaa Suomeen!" Valtionjohdon kehotus kansalaisillemme, kaikille, ei suositus vaan kehotus! - Ruokaa saamme hyvin ja pankissa saa käydä. Suunnitelmani on reissun jälkeen mennä pilkkomaan puita ja touhuamaan muuta sellaista kesäpaikalle! - Koti-Lahdessakin ehkä tuohon asemaan pyrkineelle saattaisi tällä hetkellä olla tärkeämpääkin tekemistä kuin uhmata suosituksia ja lähteä lomailemaan ja sen jälkeen touhuta kesämökillä kaksi viikkoa! Näiden tämänkaltaisten itsekkäiden päättäjien käsissäkö lepää kaupunkimme tulevaisuus? Luottamus on menetetty, poliittisen uran jatkumisen voi tämän jälkeen unohtaa! Esimerkin voima!

Korona jyllää ja sirkus rullaa!!

Tietenkin kansanedustajat haluavat lapsilisät varakkaillekin, kun itse ovat suurituloisia.

Totta rannalla 70.set kävelee. Istuu rannalla ainoassa pienessä kahvilassa. Ja nuoret ei osaa käyttäytyä. Mitenhän se todellisuudessa on.

Hei voiko tosiaan olla seitenkymppisillä noin heikko tuo kuullun ymmärtäminen, vaikka ministerit rautalangasta vääntäis sitä pykälä kymppiä, ettei nyt passaa parveilla yleisillä paikoilla, teitä on paljon, mitenkäs sitten suu pannaa, jos virus äityy epidemiaksi hyväkuntoisilla eläkeläisillä!

Erittäin hyvä päätös, että rajat vihdoinkin suljettiin!

Erhola, Rautiainen& co. Nyt Hykyn yksityistäminen jäihin ja pientä rispektiä työntekijöille tässä koronahässäkässä, mielummin kuin lomien lyhentämistä ja muutenkin työehtojen huonontamista.

Henkilö joka pyysit pienyrittäjiä hintojaan laskemaan tällaisena hetkenä voin vain ihmetellä kuinka kehtaat. Olemme hätää kärsimässä ja sinä käytäisit sitä häikäilemättömästi hyväksi.

Onko tosiaan niin että vain persu ymmärtää ettei rahaa ole nyt haaskattavaksi turhuuteen?

THL:n johtajilla Korona-virus epidemian hoitaminen ei ole hallinnassa samoin tiedottaminen ala-arvoista ja sekavaa.

Ei mene useimmilla jakeluun että pienikin firma tarvitsee nyt apua. Jos yritys työllistää kaksikin, niin heillä on perheet, lapset ja ehkäpä vielä isovanhemmat joita on elätettävä. Asuntolainat hoidettava. Ruokaa saatava pöytään. Siitä se yrittäjä kantaa nyt suurta huolta.

Että mitenkä? Jos yritys alentaa vähän hintoja niin asiakkaat palaavat? Istut siis kotona kahvikupin hinnan etkä koronan takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu