Lukijalta: Kisapuisto ei ole pelkkä liikunta-alue

Urheilupuiston keskustelu on jumittunut pääkatsomoon, mutta kyse on koko kaupungin vetovoimasta.

Lahden Teollisuusseura haluaa esittää oman näkemyksensä Kisapuiston alueen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja sen tarpeellisuudesta.

Työtä on ryhdyttävä määrätietoisesti viemään eteenpäin kaupungin, kaupunkilaisten ja yrityselämän kanssa.

Elokuussa 2022 Kisapuiston urheilu- ja liikunta-alue täyttää 70 vuotta.

”Vesijärven Urheilupuisto” rakennettiin palvelemaan vuoden 1952 Helsingin olympiakisojen jalkapallopelejä, ja siitä kasvoi monialainen urheilun, liikunnan ja tapahtumien alue.

Kisapuiston hyvä kunto parantaa kaupunkikuvaa ja lisää koko kaupungin kiinnostavuutta.

Kisapuisto on lahtelaisten keskeisin liikuntapaikka. Sen hyvä kunto parantaa kaupunkikuvaa ja lisää koko kaupungin kiinnostavuutta mm. tänne muuttoa harkitsevien keskuudessa.

Kisapuiston sijainti keskellä kaupunkialuetta ja sen kulttuurihistorialliset arvot tekevät olympiapuistosta erittäin merkityksellisen. Kisapuiston naapuriin nousevan asuin- ja liikekaupunginosan, Ranta-Kartanon, arvoon ja viihtyvyyteen vaikuttavat olennaisesti ympäröivä Kisapuisto, kartanopuisto, Pikku-Vesijärvi sekä Fellmannin puisto.

Kisapuiston alueen kehittämiskeskustelu on jumittunut pääkatsomon rakentamisen suunnitteluun. Mielestämme tulisi harkita rakennusteknisesti kevyempiä ratkaisuja, jotta nykyisestä tilanteesta päästään liikkeelle.

Asiaa on vietävä rohkeasti eteenpäin ja aluetta suunniteltava kokonaisuutena, urheilulajeja tasapuolisesti kohdellen.

Kisapuiston yleisilmeeseen, viihtyvyyteen sekä siisteyteen on yhteistyössä kaupungin sekä alueella toimivien yritysten ja yhdistysten kanssa kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota.

Lahden Teollisuusseura on valmis olemaan mukana ideoimassa ja suunnittelemassa Kisapuiston tulevaisuutta sen arvolle ja kaikille kaupunkilaisille sopivalla tavalla.

Uskomme, että monipuolisia harrastuksia tukevat liikuntapaikat sekä elävä kaupunkikeskusta lisäävät Teollisuusseuran jäsenyritysten henkilökunnan viihtyvyyttä ja sitoutumista Lahden seudulla asumiseen.

Nämä asiat ovat myös erittäin tärkeitä, kun jäsenyrityksemme rekrytoivat työntekijöitä muuttamaan Lahteen.

Lahden Teollisuusseura haluaa varmistaa kaupungin vetovoiman ja asukasviihtyvyyden kehittymisen, johon liittyvät Lahden vahvuudet, kuten liikuntapaikat, Vesijärvi ympäristöineen sekä laaja kulttuuritarjonta.

Lahden Teollisuusseura ry:n hallitus

Pär-Gustaf Relander, pj.

Teresa Kemppi-Vasama, varapj.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut