Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Miksi asunto on Lahdessa kalliimpi vastarannalla?

Olen pitkään ihmetellyt Lahden eri alueiden hintatasoja. Otan esimerkin Vesijärven Enonselän kummaltakin puolelta.

Jalkarannan puolella saman tasoisissakin asunnoissa hinnat ovat korkeammat ja kysyntä käsittääkseni vilkkaampaa kuin Mukkulan puolella. Kun vertaan alueita asukkaan näkökulmasta, Mukkulassa luonto ja palvelut päihittävät Jalkarannan mennen tullen.

Esimerkkejä: Mukkulassa on Lahden kenties paras uimaranta sekä talvella oiva paikka avantouimareille ja parhaat liukumäet lapsille, kaikille kaupunkilaisille avoin ja hyvin hoidettu kartanonpuisto, tapahtumapuisto ja luonnonsuojelualue ihan vieressä. On luontopolku, pururata, Suomen paras frisbeegolfrata, koirapuisto, tenniskentät, oma kirkko erilaisine toimintatiloineen, peruskoulu, päiväkoti, kirjasto, palvelutalot sekä ostoskeskus, jossa toimii päivittäistavarakauppa, apteekki, kukkakauppa, parturikampaamo, kuntosali, 2 ravintolaa, R-kioski postipalveluineen, vammaispalvelupiste, nuorisotila sekä autohuolto ja korjaamo.

Selittääkö hintojen ja kysynnän eroja se, että verotietojen mukaan Jalkarannassa asuu varakkaampaa väkeä ja vaalitietojen mukaan eniten Kokoomusta äänestäneitä?

Vai mikä? Kuka kiinteistövälittäjä kertoisi?